Zoeken
 
 

Sterke groeicijfers voor Afix Group


22 september 2021
AFIX Group, Belgisch producent van systeemsteigers en leverancier van professionele steigerdiensten, loopt op schema om de eerste 3 kwartalen van dit jaar zeer mooie groeiresultaten neer te zetten. De Afixfast systeemsteigers zijn niet enkel terug te vinden in nieuwbouw en renovatie projecten maar ook inzetbaar voor industriële en evenementiële toepassingen. Zowel de filialen in België als de zeven vestigingen daarbuiten realiseerden in een moeilijke coronaperiode heel mooie resultaten.

'Deze resultaten bevestigen de juiste strategische keuzes en het ambitieuze plan om de groepsomzet in de komende vijf jaar te verdubbelen', aldus CEO Chris Fleurbaey. Het strategische plan gericht op expertise en innovatie, werd in 2020 op gang getrokken door een rebranding van het systeemsteigermerk Afixfast . Naast een nieuw groepslogo en een vernieuwende huisstijl volgde de lancering van een internationale website voor steigerprofessionals.

 

Innovatie en assortimentontwikkeling

Fleurbaey verduidelijkt dat AFIX Group enerzijds investeert in productontwikkeling om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen van klanten op het gebied van innovatieve oplossingen, veiligheid en kostenefficiëntie. Daartoe werd het steigeraanbod verdubbeld. Het Afixfast X52 productassortiment kreeg er sinds 1 september 2021 ook een X37 metrisch steigergamma bij dat aansluit op de specifieke behoeften in de Franse markt. Deze productuitbreiding ging gepaard met internationale certificering en forse investeringen in de productie vestigingen in Nederland en Turkije.

 

Steigerexpertise delen

Anderzijds kiest AFIX Group resoluut voor klantenbetrokkenheid en maatwerk oplossingen voor haar steigerklanten. 'Niet enkel is de steiger verhuurvloot uitgebreid maar ook met steigerfinanciering kan AFIX Group voortaan meer oplossingen aanreiken', zegt de AFIX Sales Director Stephan Hillaert. In het strategisch plan worden de fundamenten voor een nieuwe groeifase gelegd. Hiertoe behoort ook de acquisitie van Grand Constructions UK en de aanwerving van diverse collega's die hun professionele steigerexpertise met klanten kunnen delen. 'Dit is een constant proces dat ons de mogelijkheid biedt om voortdurend grotere klanten en projecten aan te nemen', vervolgt Chris Fleurbaey, CEO van AFIX Group.

 

'Wij gaan voor een duidelijke positionering, een uitbreiding van ons diensten- en productaanbod en de verhoging van onze internationale bereikbaarheid. Op deze wijze krijgen AFIX Group medewerkers handvatten om nog betere partners met onze klanten te worden. Hou AFIX Group maar in de gaten, dit is nog maar het begin', zegt Stephan Hillaert.

 

Verder groeien

Sinds het bedrijf in 2004 haar eigen multidirectioneel steigersysteem op de markt bracht, is het ondertussen uitgegroeid tot een flink uit de kluiten gewassen groeibedrijf. Vandaag stelt AFIX Group internationaal een 150-tal mensen te werk zowel in West-Europa als in Marokko, Turkije en Mauritius.

Tijdens de coronacrisis stak AFIX Group een tandje bij. Het resultaat laat zich voelen. Nooit eerder werden er zoveel bestellingen genoteerd, zowel door klanten uit België als door bedrijven tot ver daarbuiten. Het maakt dat er weer tal van vacatures openstaan bij de steigerproducent uit Aalter. 'We zoeken nog verschillende nieuwe collega's. Niet enkel in onze salesafdeling of bij de steigerbouw. Ook op administratief vlak zoeken we talent dat graag aan de slag gaat in een internationale omgeving', besluit Fleurbaey.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren