Zoeken
 
 

Winnaars Matexpo zijn bekend


Kortrijk, 9 september 2021
In het bijzijn van vijfhonderd genodigden is Matexpo op 7 september officieel geopend. Op deze avond zijn ook de winnaars van de Matexpo Awards bekend gemaakt in de categorieën Innovation, Green, Safety en HR.

Winnaar van de Innovation Award is Interparts met de Doosan transparante laadbak. Dit is een volledig geïntegreerd systeem waarmee de bestuurder van een wiellader de blinde hoeken voor de bak op de machine kan zien via de monitor in de cabine. Het gepatenteerde systeem registreert beelden aan de voorzijde van de wiellader met twee camera's gemonteerd aan de boven- en onderzijde van de machine en toont de gecombineerde beelden in realtime op de monitor in de cabine met behulp van een gebogen projectiemethode.

De tweede prijs ging naar de Prosec0 430 verwisselbare en recycleerbare boorkroon van Olivier & Profound. Atlas Copco Belgium won de derde prijs met het Power Technique - ZenergiZe energieopslagsysteem. 

 

Green Award

De Power Booster mobiele stadsbatterij van Near grid Solutions won de Green Award en is een alternatief voor dieselgroepen op werven. Het betreft een mobiele stadsbatterij die men aansluit op het laagspanningsnet van 400 V 3 fasen 25 A. De batterij levert het hoge elektrische vermogen voor de torenkraan en werfmachines. De Power Booster ‘tankt bij ‘ van het net, zodra dit kan, met een laag elektrisch vermogen. De Power Booster is even snel en vlot inzetbaar als dieselgroepen, maar heeft niet de nadelen ervan.

 

De tweede prijs werd gewonnen door de Reviv'Oil hydrauliekoliebeheer van Manitou en de derde prijs ging naar Firma Luyckx voor de H2 Dual Fuel Techniek (Hitachi ZX350-7 & New HollandT5.140 AC).

 

Safety Award

De Doosan laadbak nam ook bij de Safety Award de eerste prijs mee naar huis. De doorslijper met beschermkap tegen terugslag (Husqvarna K 970 SmartGuard & K 770 SmartGuard) won de tweede prijs, de derde prijs ging naar de Lodax stabilisatieblokken van CGK Group. 

 

HR Award

STAS won de HR Award: 'STAS heeft zeer bewust een organisatie breed veranderingstraject uitgerold waarbij zij van een functionele naar een agile organisatie zijn ontwikkeld. STAS draagt de visie uit dat medewerkers perfect tot zelf organiseren in staat zijn als ze het vertrouwen en de mogelijkheden hiertoe krijgen. Decentralisatie en regelbevoegdheid zijn daarin de fundamenten. Waardering voor alle "métiers", zoals zij zeggen, is daarin cruciaal. De durf om te veranderen en om werkelijk de theorie van een agile organisatie om te zetten naar de praktijk werpt zijn vruchten af. Positieve resultaten in de ene vestiging zorgen voor een draagvlak om verder te investeren in de innovatieve organisatie. STAS is ervan overtuigd dat er een win/win te vinden is waar een organisatie en haar medewerkers elkaar versterken in competentie, flexibiliteit, agiliteit en ontplooing.'

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren