Zoeken
 
 

Smart Industry in de staalbouw


8 september 2021
Een nieuwe innovatie van softwarebedrijf ConstruSteel zorgt voor een grote digitalisatieslag in de Nederlandse en Belgische bouwsector. Stapels papier in de fabriek worden vervangen door tablets. Deze Smart Industry oplossing is onderdeel van de ConstruSteel-productlijn ‘De digitale werkplaats’.
Staalbouw- en metaalconstructiebedrijven vervangen papieren tekeningen en afvinklijsten door tablets. Dit betekent duurzamer en efficiënter produceren met minder faalkosten als concreet resultaat.

Het gedachtegoed om processen te digitaliseren en automatiseren bestaat al jaren in de bouwsector. Praktische redenen en gestandaardiseerde werkmethodes bij uitvoerend personeel bemoeilijken de stap om de transitie daadwerkelijk te maken. Dit terwijl de voordelen alom bekend zijn en verduurzaming een zwaarwegend thema is voor productiebedrijven.

 

Smart Industry

Binnen de bouwsector schenken staalbouw- en metaalconstructiebedrijven veel aandacht aan automatisering en digitalisering van het productieproces. De stap naar computergestuurde machines (CNC) is door menig ondernemer reeds gemaakt. Met de innovatie van ConstruSteel wordt ook de informatiestroom naar vaklieden in de fabriek gedigitaliseerd. Slimme software zorgt ervoor dat tablets en smartphones worden aangestuurd en uitgelezen. Zo wordt er een goed inzicht verkregen in wat er werkelijk in de fabriek gebeurt en hoe processen kunnen worden geoptimaliseerd.

 

Duurzaam produceren zonder papier

Bij veel staalbouwbedrijven wordt jaarlijks voor duizenden euro's aan tekeningen en lijsten geprint. Waar doorgaans stapels papier door de gehele werkplaats verspreid liggen, wordt deze informatie via ConstruSteel digitaal op een tablet of smartphone uitgewisseld tussen kantoor en werkplaats. Printen is verleden tijd. De duurzame toepassing van constructiestaal (recyclebaar) wordt door een papierloos productieproces nog groener.

 

Faalkosten drastisch verminderen

De softwareoplossing van ConstruSteel voor het gebruik van tablets in de werkplaats wordt snel geadopteerd binnen het bestaande productieproces. Het ontwerp is eenvoudig gehouden, zodat alle werknemers binnen de productie, ongeacht leeftijd of nationaliteit, de nieuwe werkwijze vlot onder de knie krijgen. De realiteit leert dat tekeningen direct aan de kant worden gelegd en enkel nog met de tablet wordt gewerkt.

 

Een ander bijkomend voordeel is de drastische vermindering van faalkosten. Digitale tekeningen en werkinstructies in de fabriek zijn altijd actueel, waardoor herstelwerkzaamheden door foutieve of verouderde informatie niet aan de orde zijn. Digitale tekeningen zijn door het in- en uitzoomen op een tablet ook een stuk duidelijker dan papieren tekeningen. Hierdoor worden minder fouten gemaakt en wordt onnodig overleg geëlimineerd.

 

Smart Industry sluit perfect aan op de missie van het softwarebedrijf: minder faalkosten, meer efficiency en verbetering van kwaliteit bij elk staalbouw- en metaalconstructiebedrijf. Met de introductie van deze nieuwe tool kan ConstruSteel bedrijven nog beter helpen om dit te realiseren.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren