Zoeken
 
 

Ann Wurman nieuwe directeur Essenscia Vlaanderen


25 augustus 2021
Ann Wurman start vandaag als nieuwe directeur van essenscia vlaanderen, de regionale afdeling van de Belgische sectorfederatie voor de chemie, kunststoffen en life sciences industrie. Ann Wurman volgt Frank Beckx op die eerder dit jaar een nieuwe uitdaging is aangegaan bij Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen.

Wurman (52) maakt na een carrière van bijna dertig jaar de overstap vanuit sectorbedrijf ExxonMobil waar ze tot voor kort een belangrijke leidinggevende functie uitoefende op Europees niveau. Ze begon haar professionele loopbaan in 1992 bij ExxonMobil waar ze doorheen de jaren verschillende communicatie- en managementfuncties bekleedde, zowel in België, binnen de Benelux als op Europees niveau. De voorbije drie jaar was ze op het regionale hoofdkantoor in Diegem aan de slag als EU Communications Manager Public & Government Affairs. In die strategische rol bouwde ze een ruim internationaal en sectoroverschrijdend netwerk uit binnen het Belgische en Europese besluitvormingsproces.

 

Wurman zal als directeur van Essenscia Vlaanderen een team van experten aansturen en het aanspreekpunt zijn voor beleidsmakers en strategische partners op Vlaams niveau, zoals de havengemeenschappen, Railport Antwerp, innovatiecluster Catalisti en Vlaanderen Circulair. Ze wordt ook voorzitster van de Raden van Bestuur van PlastIQ en ViTalent, de sectorale opleidingscentra voor kunststofverwerking en life sciences.

Ann Wurman, directeur essenscia vlaanderen: 'We leven in een tijdperk van grote uitdagingen op het vlak van klimaat, energietransitie en de omschakeling naar een circulaire economie en duurzame samenleving. De sector van de chemie, kunststoffen en life sciences beschikt over de cruciale innovatiekracht om hiervoor oplossingen te bieden. Ik ken essenscia als een gerespecteerde sectorfederatie met bijzonder veel kennis en expertise en samen met de bedrijven wil ik werk maken van de noodzakelijke randvoorwaarden voor een kansrijke duurzame transitie. Het aantrekken en opleiden van divers talent wordt de komende jaren een van de voornaamste prioriteiten. Met de sectorale opleidingscentra ACTA, PlastIQ en ViTalent zullen we daarom nauw blijven samenwerken met het onderwijsveld en de sociale partners.'

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren