Zoeken
 
 

Studenten en industrie verbinden door additive manufacturing (video)


2 juni 2021
De mogelijkheden van additive manufacturing ontdekken terwijl je je over problemen buigt en aan creatieve oplossingen werkt. Dat is waar de Additive is Addictive Challenge 2021 voor staat die dit najaar van start gaat

In de wedstrijd wordt uitgegaan van een selectie problemen uit de praktijk die Agoria-leden hebben aangebracht. Het doel is om die problemen op te lossen met een geweldig AM-ontwerp, in polymeer of in metaal. En denk eraan: als je het over ontwerp in AM hebt, moet je de juiste technologie, het juiste materiaal en de juiste afwerking kiezen vóór je het eigenlijke ontwerpen aanvat. Op die manier kun je het maximum uit AM halen. Het is een stevige uitdaging, maar met goede begeleiding van experts, is het haalbaar.

 

Studenten en pas afgestudeerden willen graag aan de slag met nieuwe digitale productietechnologieën en dat is waar het hier om gaat. Hun energie, creativiteit en ambitie zijn kernelementen in deze wedstrijd. In samenwerking met de deelnemende scholen en universiteiten zullen Sirris, Agoria en zijn leden helpen om het beste uit de betrokken studenten te halen en hen tegelijk een realistisch beeld schetsen van een mogelijke carrière in deze bloeiende sector.

 

Bekijk hier de slotvideo waarin studenten werden geïnformeerd over de verscheidenheid aan materialen in het kader van de verschillende AM-technologieën:

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren