Zoeken
 
 

Machinebouwer mikt met Motiv op automatiseringmarkt


19 mei 2021
Matthys Group uit Waregem schuift dochteronderneming Motiv naar voren als automatiseringspecialist voor externe partijen.

'Motiv doet veel automatiseringsprojecten voor machines van Matthys Group, maar voert ook projecten voor derden uit. We hebben de kennis en expertise in huis om elk productieproces waar machines aan te pas komen, te automatiseren', vertelt Charlotte Matthys, woordvoerster van het familiebedrijf met ruim honderd werknemers op de loonlijst.

 

Matthys Group is van origine gespecialiseerd in machines voor de textielindustrie, maar is de laatste jaren ook andere sectoren gaan bedienen. Lange tijd maakte het voor de automatisering van haar machines onder andere gebruik van de externe partner Elektro Industrie Van de Velde. In 2018 fuseerde dit bedrijf met de Matthys Group en was Motiv als divisie geboren.

 

Machinebouw en metaalverwerking

Naast de hoofdtak van het bedrijf, machinebouw, heeft Matthys Group ook nog een metaalverwerkingsdivisie genaamd MGC Subcontracting. Hier worden draai- en freeswerken uitgevoerd. 'De drie divisies zijn erg complementair en er bestaat veel synergie', vertelt Charlotte Matthys. 'Wij kunnen alle trajecten van de machinebouw intern voor onze rekening nemen. Van ontwerp, tot metaalbewerking, bouw en automatisering.'

 

Met de lancering van een nieuw logo en een nieuwe website voor Motiv wil het familiebedrijf een rebranding van de automatiseringstak doorvoeren om zo meer externe klanten aan zich te binden. 'Als specialist in industriële automatisering en robotica biedt Motiv antwoorden op vragen van productiebedrijven die hun machines optimaal willen laten renderen in functie van productiezekerheid en efficiëntie', aldus de woordvoerster van het bedrijf.

 

Van machinebesturing tot Industrie 4.0

Motiv, dat zo'n dertig personeelsleden op de loonlijst heeft, biedt een breed scala aan diensten: van machinesturingen, robotica, retrofits en machineveiligheid tot oplossingen in het domein van Industrie 4.0. De divisie wordt aangestuurd door Christophe Van de Velde, CEO van Motiv en voormalig zaakvoerder van Elektro Industrie Van de Velde.

 

Met de rebranding van de automatiserings- en roboticapoot hoopt het bedrijf een graantje mee te pikken van de automatisering in de Vlaamse maakindustrie. Automatisering en digitalisering is volgens kenners immers onmisbaar om de concurrentie de aankomende jaren het hoofd te bieden.

 

De Matthys Group heeft de coronacrisis goed doorstaan, laat de woordvoerstder weten. 'We hebben wel mensen op tijdelijk werkloosheid gehad, maar we merken dat de markt nu sterk aantrekt waardoor we bijna terug op ons pre-coronaniveau zitten', aldus Charlotte Matthys.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren