Zoeken
 
 

Technologische industrie heeft weer meer vertrouwen


5 mei 2021
De conjunctuurbarometer van de technologische industrie is in april opnieuw gestegen en bevindt zich nu op een recordpeil sinds medio 2007. Ook de afgevlakte curve, die de basistrend weergeeft, klimt verder en ligt voor de tweede maand op rij boven het langetermijngemiddelde. De bedrijfsleiders van de technologische industrie blijven er dus vertrouwen in hebben aan het begin van het jaar.
Dat meldt Agoria.De stijging van de barometer is te danken aan ieder van de vier individuele indicatoren.

De beoordeling van de voorraad afgewerkte producten liet de sterkste verbetering optekenen. Die indicator, die tijdens de lockdown sterk verslechterd was, heeft zich sinds augustus 2020 gestaag hersteld. Hij bevindt zich nu op een heel hoog peil, wat erop wijst dat veel ondernemingen geen problemen ondervinden om hun producten te verkopen.

 

Ook de indicator van de werkgelegenheidsvooruitzichten voor de komende drie maanden is verbeterd in april. Na een periode van stagnatie sinds november en een terugval in maart bereikte de brutocurve van de indicator een recordpeil sinds eind 2017.

 

De indicatoren i.v.m. de beoordeling van het orderboek en de vraagvooruitzichten ten slotte hebben hun opwaartse beweging van de afgelopen maanden bevestigd. Beide indicatoren halen een hoog peil in vergelijking met de laatste jaren.

Op sectorniveau is de positieve ontwikkeling overal terug te zien in april en vooral dan in de non-ferro en de sectoren metaalproducten en transportmiddelen. Elders wordt een gematigder resultaat genoteerd. Bovendien liggen alle sectorale brutocurves nu hoger dan hun langetermijngemiddelde. Dat geldt ook voor de afgevlakte curves van elektro, de industriële ICT-activiteiten en transportmiddelen. Elders zijn de hoge waardes van de brutocurves recent en hebben ze de zwakke prestaties van de voorbije maanden nog niet gecompenseerd.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren