Zoeken
 
 

Standbouwer mikt op schaduwpergola’s als alternatieve inkomstenbron


Sint-Lenaarts, 5 mei 2021
Door zich te storten op de bouw van schaduwpergola’s hebben evenementenspecialisten VDS-Productions en Aluvision van de nood een deugd gemaakt.

Door toedoen van de coronacrisis zag Dirk Vermeiren, zaakvoerder van VDS-Productions uit Sint-Lenaarts, zijn oderboekje plotseling leeglopen. Het bedrijf legde zich toe op standenbouw op beurzen en andere evenementen, waaronder Technishow en ESEF Maakindustrie. Sinds de uitbraak van corona liggen deze activiteiten nagenoeg stil.

 

Maar de ondernemer ging niet bij de pakken neerzitten en kwam met de ‘babbelbox' op de markt, een soort van modulair gebouw met twee ruimtes die is afgescheiden door een glaswand. Een beetje vergelijkbaar met een biechtstoel in de kerk. De babbelbox werd vooral ingezet in woonzorgcentra waar bejaarden lange tijd geen visite mochten ontvangen of later een beperkt aantal personen. Ook kon de ondernemer eerder dit jaar nog wat omzet genereren bij de ondersteuning bij de bouw van vaccinatiecentra in Malle en Turnhout.

 

Ondanks deze inkomsten was 2020 voor de Kempense ondernemer een jaar om te vergeten en het dertienkoppige personeelsbestand zat grote delen van het jaar thuis.

 

vds Door VDS zelf ontworpen babbelbox voor zorgcentra maakt ontmoeting met meerder contacten mogelijk. (Foto VDS)

 

Mogelijk dat hier nu verandering in komt. De ondernemer heeft namelijk besloten zich toe te leggen op de productie en levering van schaduwpergola's op maat van de klant. Het is hierbij een samenwerking aangegaan met  Aluvision uit Deinze dat in pre-coronatijden modulaire wanden voor de standenbouwer leverde. Toen Vermeiren Aluvision benaderde, was het bedrijf juist bezig een dergelijk concept te ontwikkelen.

 

Thuisvakanties in de lift door corona

Met de schaduwpergola's hopen de partners in te spelen op positieve marktontwikkelingen door corona. Door de pandemie is het reisgedrag van mensen sterk veranderd. Er wordt veel meer tijd thuis doorgebracht en uitgaven aan huis en tuin zijn tijdens corona sterk toegenomen. 'De trend om meer dan ooit van je huis een thuis te maken en zelfs een zonovergoten vakantieverblijf zette ons ertoe aan om VDS-Outdoor op te richten', zegt Vermeiren, die het nieuwe bedrijf runt met zijn vrouw Wendy Van Riel.

 

De schaduwpergola's bestaan uit een ruimte met een dak en vier wanden die bekleed zijn met een soort van lamellen, waardoor de wind vrij spel heeft, maar de zonnestralen gefilterd worden. Het kleinste model is twee op twee meter en kan steeds met stapjes van een halve meter vergroot worden. De ruimte kan los geplaatst worden, maar tevens als aanbouw bij een bestaande woning gebruikt worden. Als modulaire constructie kunnen de looks met een aantal aanpassingen simpel veranderd worden.

 

Standenbouw wordt dadelijk weer opgepakt

Vermeiren benadrukt dat de verkoop van schaduwpergola's, die onder de merknaam PURO Outdoor Living van Aluvsion verkocht worden, geen definitieve carrièreswitch is. Als de coronamaatregelen dadelijk opgeheven worden en de evenementen en beurzen doorgaan, zal de standenbouw zeker weer opgepakt worden.

 

Tot dat moment biedt de tuininrichting zeker perspectief meent de ondernemer. Over ruim een maand worden de opties van de schaduwpergola's uitgebreid met ramen en vaste wanden.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren