Zoeken
 
 

Chorrobot wint KUKA Innovation Award (video)


Leuven, 5 mei 2021
Het Belgische onderzoeksteam Chorrobot overtuigde de jury met zijn innovatieve concept om veeleisende taken met twee handen te automatiseren en won de KUKA Innovation Award, een innovatiewedstrijd rond het thema kunstmatige intelligentie. De Innovation Award is 20.000 euro waard.

Door kunstmatige intelligentie toe te voegen aan bestaande robotsystemen wil men een revolutie ontketenen in de manier waarop mens en robot samenwerken. De wedstrijd van dit jaar richtte zich daarom op nieuwe gebruikssituaties waarin robots tot nu toe grote uitdagingen ondervonden bij de interactie met hun reële omgeving. Uit de talrijke inschrijvingen voor de aanbesteding op het gebied van AI heeft een internationale jury van deskundigen de vijf beste concepten geselecteerd. Om de finalisten in staat te stellen deze te realiseren stelde KUKA hen gratis een gevoelige lichtgewicht robot LBR iiwa en een 3D vision sensor van Roboception ter beschikking en kregen ze tijdens de wedstrijd ook coaching van KUKA experts.

 

Chorrobot

Het doel van Chorrobot van de Katholieke Universiteit Leuven en Flanders Make@KU Leuven is om kunstmatige intelligentie in te zetten om de productiviteit van autofabrikanten en kleine en middelgrote ondernemingen te verhogen door het vergemakkelijken en versnellen van de inzet van bimanuele robotmanipulatietaken. Het concept stelt gebruikers zonder uitgebreide expertise in robotica in staat om bepaalde aspecten van de taak te demonstreren en andere aspecten intuïtief te specificeren via een grafische gebruikersinterface. Deze aanpak vergemakkelijkt de ingebruikname van uitdagende bimanuele taken - waaronder assemblageoperaties zonder vaste opstellingen waarbij niet-stijve en niet-vaste elementen worden gebruikt - en bimanuele inspectieoperaties in ongestructureerde omgevingen.

 

 

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren