Zoeken
 
 

Atradius: Grootste toename faillissementen in 20 jaar


21 april 2021
Kredietverzekeraar Atradius voorspelt dat 12.775 Belgische ondernemingen een faillissementen zullen aanvragen in 2021, een toename van 61 procent ten opzichte van 2020.

Dat blijkt uit de Insolvency Forecast van Atradius . Waar een deel van de bedrijven in 2020 nog overeind kon blijven met overheidssteun en dankzij het moratorium of faillissementen, is de verwachting dat deze bedrijven dit jaar alsnog failliet gaan. In 2020 daalde het aantal faillissementen nog met een derde, mede dankzij de hiervoor genoemde maatregelen. Wanneer de voorspelde toename van 61 procent waarheid wordt, geeft dit de grootste toename in het aantal faillissementen in twintig jaar.

 

Frederik Devooght, Country Manager BeLux van Atradius: 'De maatregelen die genomen werden door de Belgische overheid hebben zeker de geplande steun geboden op korte termijn, maar op lange termijn verwachten we dat het voor heel wat bedrijven moeilijk zal blijven om het hoofd boven water te houden. Alles staat of valt bij wanneer en hoe de overheid beslist om de steunmaatregelen voor de economie af te bouwen, ik vrees dat pas dan de coronacrisis zijn ware impact zal laten voelen. Vooral bij bedrijven die nog niet op volle snelheid draaien. Naarmate de crisis aansleept, verwachten we ook dat heel wat ondernemers er zelf voor zullen kiezen om hun activiteiten stop te zetten en een eventueel faillissement niet af te wachten.'

In andere landen speelt hetzelfde probleem, wereldwijd worden er vijftien procent meer faillissementen verwacht. De verwachtingen voor België zijn echter wel veel hoger dan in andere landen, zo wordt in Nederland een toename in het aantal faillissementen van 44 procent verwacht.  

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren