Zoeken
 
 

Miljoeneninvestering om dienstverlening Van Moer Logistics uit te breiden


Zwijndrecht, 14 april 2021
Van Moer Logistics is voornemens 2,8 miljoen euro te investeren in de uitbreiding van de Seveso-site in Zwijndrecht. De werken moeten voltooid en operationeel zijn tegen de zomer van 2021.

De reinigingsinstallatie wordt gerenoveerd en uitgebreid, wat resulteert in een verbeterde capaciteit voor vijf chemische, één voedings- en twee bulklijnen. Daarnaast wordt een circulatie-eenheid geïnstalleerd voor het reinigen van (synthetische) harsen en latex.

 

Dankzij de nieuwe scrubbers zal het mogelijk zijn om andere productgroepen te reinigen, zoals meth, acrylaten, alifatische & aromatische esters, aldehyden, aromaten, alkenen, gehalogeneerde koolwaterstoffen en anorganische stoffen.

Tot nu toe werden de tanks verwarmd met warm water, stoom of elektriciteit. Maar dit zal binnenkort worden aangevuld met stoom onder hoge druk (tot 7 bar bij 160°C). Het verwarmen van ADR- en NIET-ADR-producten in vaten, IBC-containers of andere verpakkingen is sinds kort ook mogelijk met de ontwikkeling van een hot box-installatie ter plaatse. De werkplaats voor containerherstellingen wordt verder uitgebreid om extra capaciteit te garanderen. Ook de opslagcapaciteit wordt uitgebreid tot een totaal van 5.750 tanks (vol & leeg). Verder wordt het gespecialiseerde wagenpark voor bulk- en tankcontainers uitgebreid met vijftien extra voertuigen.

 

Werkgelegenheid

Dankzij deze investeringen wordt de capaciteit van de terminal aanzienlijk uitgebreid, wat uiteraard extra werkgelegenheid oplevert. Afhankelijk van de volumes zullen er in Zwijndrecht ongeveer dertig arbeidsplaatsen bijkomen, zowel voor transport als voor depotactiviteiten. 

 

Chemiesector

Met deze investeringen wil de groep in de eerste plaats inspelen op de noden van de chemiesector. Dat is niet onlogisch voor de Zwijndrechtse terminal, gelegen in de achtertuin van de Antwerpse chemiecluster.

 

'De vraag vanuit de chemiesector neemt toe, vooral op het vlak van value-added logistics', zegt CEO Jo Van Moer. 'Meer en meer spelers besteden hun logistieke activiteiten uit aan gespecialiseerde dienstverleners. Op die manier kan de producent zich concentreren op zijn productieprocessen. Dankzij de uitbesteding ontzorgen we onze partners bij hun logistieke uitdagingen en zoeken we tegelijkertijd naar alternatieven om hun logistieke processen efficiënter en duurzamer in te richten.'

 

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren