Zoeken
 
 

België partnerland van Kunststoffenbeurs 2021


13 april 2021
De voorbereidingen voor de 22e editie van de Kunststoffenbeurs, welke op 15 en 16 september 2021 in de Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch (NL) plaatsvindt, zijn in volle gang. Nieuw dit jaar is de toevoeging van een partnerland, waarbij de keuze is gevallen op België.

Na een onzekere periode waarin de 2020 editie van Kunststoffen niet door kon gaan, zijn de vooruitzichten voor de 2021 editie in september positief. Timo van Leent, manager Kunststoffenbeurs: "We merken vanuit het contact met onze relaties en de markt dat de behoefte om elkaar weer in levende lijve te ontmoeten sterk is. Dat is ook terug te zien aan het aantal reeds ingeschreven exposanten. Van de 250 stands op de beursvloer is inmiddels al ruim zeventig procent gereserveerd. Dit is voor ons het teken dat we volop aan de slag kunnen met de voorbereidingen om er in september een succesvolle, en uiteraard veilige, editie van te maken. We hebben hiervoor extra elementen aan de beurs toegevoegd. Zo worden er bijvoorbeeld naast verregaande coronamaatregelen, ook verschillende VIP-ruimtes op en rondom de beursvloer gerealiseerd waar exposanten coronaproof met bezoekers in gesprek kunnen."

 

Technisch waardevolle kant van kunststoffen centraal

De ontwikkelingen en technologische innovaties binnen de Kunststof- en rubberindustrie hebben de afgelopen twee jaar niet stil gestaan. De komende editie zet daarom de technisch waardevolle kant van kunststof en rubber centraal en belicht actuele thema's als: nieuwe materialen, machines en machinebouw, kostprijs-besparing, optimalisatie van productieprocessen, productontwikkeling, duurzaamheid, recycling, biobased technologieën, reshoring en smart industry. Deze thema's komen niet alleen terug in het uitgebreide congresprogramma en bij de exposanten maar worden ook getoond op het machineplein en diverse andere themapleinen. Zo is er onder andere een Education Area, Rethink Expo, Belgisch Kennispaviljoen en een Wall of Fame.

 

Rethink Expo

Een van de speciale themapleinen die tijdens de Kunststoffenbeurs te bezoeken is, is de Rethink Expo door Federatie NRK en PlasticsEurope. Het Rethink initiatief werd tijdens voorgaande edities al uitvoerig belicht en toont ook deze editie haar kennis en visie op maatschappelijke discussies en de betrokkenheid van de Kunststof- en rubberindustrie. Op de Rethink Expo ontdekken bezoekers hoe de branche op een innovatieve manier continu werkt aan de verduurzaming, veiligheid en kwaliteit van haar activiteiten en producten.

 

Eerste sprekers bekend

Zo'n zes maanden voor de Kunststoffenbeurs plaatsvindt, kan de organisatie al de eerste vier sprekers en de onderwerpen die zij belichten bekendmaken:

· Peter Albers, ASML - Kleiner, schoner en nauwkeuriger

· Johan Paules, Deceuninck - Gebruik van Post-Consumer-PVC in onze nieuwe systemen

· Frederik Desplentere, KU Leuven - Processtabiliteit met recyclaat

· Marc van Heck, Niko - Quick Response Manufacturing in een spuitgietproces

 

Partnerland

Nieuw op de Kunststoffenbeurs is de toevoeging van een partnerland. Voor de komende editie staat België centraal. Timo van Leent: "De keuze voor België is een logische: Belgische kunststof en

rubberbedrijven spelen een belangrijke rol binnen de industrie, er worden vele mooie ontwikkelingen en innovaties gerealiseerd. Bovendien zijn de Belgische exposanten en bezoekers al jaren goed vertegenwoordigd op de beurs en werken we nauw samen met Belgische kenniscentra. Reden te meer om deze ontwikkelingen en innovaties in de schijnwerpers te zetten. Op deze manier wordt het Belgische kennis- en bedrijvennetwerk meer prominent aan de Kunststoffenbeurs verbonden."

 

Tegelijkertijd met Materials+Eurofinish+Surface

De Kunststoffenbeurs wordt tegelijkertijd met Materials+Eurofinish+Surface georganiseerd. Dit is het kennis- en netwerkevent in de BeNeLux voor de waardeketen rondom materiaalkunde, analysetechnieken, verbindingstechnieken, productontwikkeling en oppervlaktetechniek. Bezoekers en exposanten kunnen beide evenementen gratis bezoeken.

 

Internationale Meet & Match

Evenals voorgaande edities organiseert Enterprise Europe Network in samenwerking met Mikrocentrum en RVO.nl een internationale Meet & Match tijdens de Kunststoffenbeurs. Het doel van het Meet & Match event is het vinden van relevante contacten en het uitbreiden van het netwerk te faciliteren. Doordat de Kunststoffenbeurs tegelijkertijd met Materials+Eurofinish+Surface wordt georganiseerd, kunnen bezoekers, exposanten en andere geïnteresseerden van beide evenementen deelnemen aan het gezamenlijke Meet & Match evenement en elkaar ontmoeten.

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren