Zoeken
 
 

Hitachi en ABB onderzoeken mogelijkheden nulemissie mijnbouwmachines


2 april 2021
ABB heeft een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend met Hitachi Construction Machinery om hun expertise te delen en samen te werken aan het op de markt brengen van oplossingen die de uitstoot van broeikasgassen (BKG), geassocieerd met zware machines in de mijnbouw, zullen verminderen.

De bedrijven zullen de mogelijkheden onderzoeken om ABB's elektrificatie-, automatiserings- en digitale oplossingen toe te passen op mijnbouwtrucks en graafmachines van Hitachi Construction Machinery, als onderdeel van bredere inspanningen met mijnexploitanten om alle processen van de mijn tot de haven te elektrificeren. OEM-fabrikant (Original Equipment Manufacturer) Hitachi Construction Machinery brengt ook expertise in op het gebied van bestuurderloze bediening en arbeidsbesparende technologieën. Het doel van de gecombineerde oplossingen is de efficiëntie en flexibiliteit van de bedrijven van de klanten te verbeteren en zo bij te dragen tot de vermindering van de CO?-uitstoot en de totstandbrenging van een duurzame samenleving.

 

 De samenwerking met Hitachi Construction Machinery is een van de vele die ABB met OEM's wil ontwikkelen om de overgang naar volledig elektrische mijnen te versnellen.

 

'ABB roept op tot meer samenwerking tussen OEM's en technologiebedrijven om de ontwikkeling van nieuwe emissiereducerende systemen te versnellen met elektrificatie en automatisering van de hele mijnbouwoperatie als doel', aldus Joachim Braun, Division President, Process Industries, ABB. 'Nieuwe emissiereducerende technologieën kunnen de energie-intensieve mijnindustrie transformeren om een nog productievere, maar ook duurzame toekomst te bereiken.'

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren