Zoeken
 
 

Renewi investeert in de waardeketen van plastics in de Gentse haven


Gent, 22 maart 2021
Op Renewi's vestiging aan de Moervaartkaai in de haven van Gent, rees afgelopen jaar naast een gloednieuwe plastics sorteerlijn ook een nieuw gebouw voor een state-of-the art verwerkingslijn voor harde kunststoffen. Een investering om de Europese recyclingpercentages te verhogen en de overgang naar een circulaire economie te versnellen.
Jaarlijks zal 20.000 ton gemengd kunststofafval bij Renewi in Gent verwerkt worden. Eerst wordt, aan de volledig nieuwe sorteerlijn, het plasticafval voorgesorteerd op verschillende mono-kwaliteiten om de kwalitatieve input voor de verwerkingslijn te waarborgen. Het verwerken gebeurt in het nieuwe gebouw waar een geavanceerde maal-en waslijn werd geïnstalleerd. Deze installatie produceert een zuiver gerecycleerd PP/PE maalgoed met een uitstekende kwaliteit om hergebruikt te worden in nieuwe, gerecycleerde kunststoftoepassingen.

Kwaliteitsborging

Dit hoog kwalitatief maalgoed is bestemd voor de industrie in binnen- en buitenland. Om de afnemer de hoogwaardige kwaliteit van deze secundaire grondstof te garanderen, wordt het product in ons eigen laboratorium op verschillende momenten in het productieproces getest. Op kwaliteit, maar ook op klantspecifieke eisen.

 

'Renewi focust op geavanceerde operationele oplossingen die tot hoogwaardige, stabiele eindproducten leiden. Vandaar deze mooie investering in een nieuwe sorteer-, maal- en waslijn,' aldus Philip Heylen, Director Materials Renewi België.

 

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren