Zoeken
 
 

Feronyl tekent meerjarencontract binnen Belgisch F-35 programma


Moeskroen, 3 maart 2021
Het Moeskroense maakbedrijf Feronyl heeft een meerjarencontract afgesloten met vliegtuigbouwer Lockheed Martin voor onderzoek en ontwikkeling van geavanceerde hittebestendige materialen met potentiële toepassingen in straalmotoren en hypersonische toestellen.
Feronyl is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van geavanceerde componenten uit polymeren en composieten. Feronyl is al langer betrokken bij programma's voor lucht- en ruimtevaart en defensie en ontwikkelt en produceert daarnaast ook producten voor de medische sector, de energiesector en andere veeleisende markten.

Dit project is een rechtstreeks gevolg van de verbintenissen in Essential Security Interest die zijn aangegaan via het F-35 programma van Lockheed Martin, dat Belgische bedrijven kansen biedt op industrieel werk.

Bruno Dedecker, CEO van Feronyl vertelt trots dat het contract het sterke partnerschap tussen de Belgische industrie, Lockheed Martin en de Verenigde Staten weerspiegelt. Met het contract wordt het werk van Feronyl in de ruimtevaartindustrie uitgebreid met een uitgebreide lijst van producten, waaronder lichtgewicht motoronderdelen, cockpit-kritische componenten, titanium ingekapselde composieten en sensoren voor ruimtevaarttoepassingen.

Om dit programma uit te voeren, zal het in Moeskroen gevestigde bedrijf investeren in meerdere nieuwe capaciteiten, met de steun van de Belgische federale regering en het Waalse Gewest.
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren