Zoeken
 
 

Alvance levert duurzaam aluminium voor Audi A6


Duffel, 24 februari 2021
Alvance Aluminium Duffel heeft de eerste coils, gecertificeerd onder de Aluminium Stewardship Initiative (ASI) Chain of Custody standaard, geleverd aan de Audi fabriek in Neckarsulm (Duitsland). De coils met ASI-label zullen worden gebruikt bij de productie van diverse modellen, te beginnen met de Audi A6.

Alvance Aluminium Duffel werd begin juli 2020 bekroond met de ASI Chain of Custody-norm. Dit certificaat garandeert niet alleen dat de activiteiten in de fabriek in Duffel voldoen aan de ASI-normen, maar ook dat het aluminiummateriaal op een verantwoorde en duurzame manier is ingekocht en geproduceerd in de hele toeleveringsketen, van de winning van bauxiet tot het afgewerkte product.

 

Daartoe werkt Alvance Aluminium Duffel samen met Alvance Aluminium Dunkerque om de mogelijkheden te onderzoeken voor haar zusteronderneming om metaal te leveren voor haar automobielproducten. Alvance Aluminium Dunkerque is de grootste smelterij in Europa en produceert aluminium met een van de laagste koolstofniveaus op de markt. De smelterij is ook ASI-geaccrediteerd  voor verantwoorde productie, bevoorrading en rentmeesterschap van aluminium. Door zijn metaal uit Duinkerken te halen, streeft Alvance Aluminium Duffel naar een duurzame waardeketen met ASI-accreditatie in het hele proces, van smelten tot walsen.

 

De levering van Alvance's aluminium coils met ASI-label voldoet aan de doelstelling van Audi om samen met haar partners te bouwen aan een duurzame toekomst door alle onderdelen van haar waardeketen te optimaliseren. 'Bij Audi geloven wij in de kracht van gezamenlijke actie voor duurzaamheid. Het hebben van partners zoals Alvance is de sleutel voor de implementatie van ASI-gecertificeerde waardeketens of het opzetten van hulpbronnenefficiënte processen zoals aluminium closed loop recycling', zegt Mathias Kellner, hoofd metaalinkoop bij Audi.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren