Zoeken
 
 

Overname meng- en roertechniekspecialist Typhoon door Indutrade


17 februari 2021
Specialist in meng- en roertechniek Typhoon heeft zich bij de technische bedrijvengroep Indutrade Benelux aangesloten. Typhoon heeft een een sterke marktpositie in de Benelux en exportactiviteiten naar alle continenten.

Typhoon is opgericht in 1946 onder de naam MKT (Machinefabriek Koelewijn Typhoon). Het bedrijf nam al snel roerwerken in serieproductie en koppelde daar de naam Typhoon aan. Inmiddels is de onderneming gevestigd op 3 locaties in 3 landen (Nederland, België en Duitsland). Er werken 22 medewerkers. In 2005 kwam het bedrijf in handen van Peter Ordelmans en Roderik Hol. Zij dragen het bedrijf nu over aan Indutrade, maar blijven erbij betrokken voor toekomstige ontwikkelingen.

 

De systemen van Typhoon, variërend van eenvoudige roerwerken tot complexe installaties, mengen grondstoffen en producten voor onder meer de chemische, farmaceutische en levensmiddelenindustrie. Ze kunnen producten en grondstoffen homogeniseren, suspenderen, dispergeren en emulgeren. 

 

Om het juiste kwaliteitsniveau te garanderen en te voldoen aan verplichte eisen, is Typhoon gecertificeerd volgens ISO9001: 2015 en levert haar producten in overeenstemming met de Europese machinerichtlijn 2006/42/EG en indien van toepassing de ATEX-richtlijn. HACCP-, GMP-, FDA- en EHEDG-voorschriften worden op vraag geïmplementeerd in de ontwerpen. 

Overname meng- en roertechniekspecialist Typhoon door Indutrade'
Van links naar rechts: Roderik Hol en Peter Ordelmans (directie Typhoon), Robert Timmer (algemeen directeur Indutrade Benelux) en Leo van Diemen (financieel directeur Indutrade Benelux). (Foto: Indutrade Benelux)
1/1
 
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren