Zoeken
 
 

Restaurateur staal- en smeedwerk maakt overuren


Torhout, 17 februari 2021
Auteur:
Jerom Rozendaal
DVT Construct uit Torhout maakt overuren met vervang-, herstel- en restauratiewerkzaamheden van ijzer en smeedwerk. Door de aanschaf van twee ProtoTRAKS machines biedt het een breder dienstpakket aan.

‘Ondanks corona is het werk stabiel gebleven. We zitten tot over onze oren in het werk', vertelt Wim Desruelle, zaakvoerder van het restauratiebedrijf DVT Construct uit Torhout. Veel van zijn smeedwerk is terug te vinden in historische gebouwen. Zo leverde hij recent de messing raambruggen van de Sint-Baafskathedraal in Gent.

 

Veel van deze restauraties worden met subsidies bekostigd en mogelijk vallen deze subsidies in de toekomst terug door de uitgaven aan tal van coronamaatregelen. ‘Misschien dat restauratiewerk de komende jaren minder wordt', erkent de ondernemer. Toch heeft hij over een tekort aan werk tot nog toe nooit te klagen gehad.

 

dvt

DVT Construct houdt zich bezig met de restauratie smeed-en ijzerwerk aan historische gebouwen, zoals de raambruggen van de Sint-Baafskathedraal in Gent. (Foto: DVT Construct)

 

Uit de hand gelopen hobby

De restaurateur is DVT Construct 25 jaar geleden begonnen vanuit de garage met enkel een lasmachine en een zaagtoestel. 'Ik deed de klussen buiten de werkuren 's avonds en in het weekend.' Maar de hobby liep al gauw uit de hand. Na verloop van tijd liep de werkdruk op, waarna de West-Vlaming zijn baan als metaalbewerker opgaf en voor zichzelf begon. In 2008 maakte hij de overstap van zijn garage naar een atelier op het industrieterrein van Torhout.

 

Met de verhuizing hield de bedrijfsontwikkeling niet op. Recent werd het conventionele machinepark uitgebreid met een ProtoTRAK SMX draaibank en een ProtoTRAK RMX 3500 freesmachine die gekocht werd bij machineverkoper Jan Crispyn in Maldegem. Door de nieuwe machines boekt de ondernemer enorme tijdswinst bij het maken van de stukken.

 

Uitbreiding naar seriewerk

De machines zijn volgens hem gemakkelijk, op korte tijd programmeerbaar waarna er ook series van vijftig stuks gedraaid of gefreesd kunnen worden. ‘Door de machines ben ik er een waaier aan activiteiten bij gaan doen die ik anders niet uitvoerde of uitbesteedde', vertelt Desruelle. ‘Nu vervang ik bijvoorbeeld soms een hele serie raamespagnoletten aan historische gebouwen, terwijl ik ze voordien alleen restaureerde', vertelt de ondernemer, die tevens vier ouderwetse smeedhamers in zijn atelier heeft staan.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren