Zoeken
 
 

Combinatie fiberlaser voor specialist in landbouwsector


Poperinge, 17 februari 2021
Auteur:
Jerom Rozendaal
Constructiebedrijf en machinebouwer Thoré I&C uit Poperinge, dat vooral actief is in de landbouwsector, breidt haar mogelijkheden uit met een combinatie fiberlaser van HACO.

‘De fiberlaser die zowel buizen als plaatwerk kan snijden, dient ter vervanging van een plasmabrander', vertelt Thoré I&C-medezaakvoerder Franky Thoré. In augustus vorig jaar werd de HACO machine in gebruik genomen. De machinebouwer uit Ardooie kwam vorige week pas naar buiten met de verkoop van haar eerste HFL-E combinatie fiberlaser in België.

 

Behalve een verbeterde kwaliteit van het snijwerk kan de nieuwe machine ook buizen snijden. ‘De fiberlaser heeft veel meer mogelijkheden en voegt flexibiliteit toe aan onze productie omdat het ervoor zorgt dat we ingewikkelde stukken nu zelf kunnen fabriceren en niet langer hoeven in te kopen bij externe partijen', vertelt Thoré.

 

De keuze voor HACO was vanzelfsprekend voor het bedrijf. ‘Het was op dat moment de enige met deze combinatie op de markt met een bron van 4KW. Daarbij waren we ook tevreden met de kwaliteit van onze HACO plaatschaar en plooibank', verklaart de West-Vlaming.

 

Specialisatie landbouw

Thoré I&C zag zestien jaar geleden het levenslicht en heeft zich gespecialiseerd in de landbouw, waar het voor de veehouderij ventilatie- en voersystemen produceert en tevens machines bouwt. ‘Onze ouders hadden roots in de veeteelt en akkerbouw', verklaart Thoré de specialisatie van het bedrijf.

Deze specialisatie heeft er zestien jaar later ook toe geleid dat Thoré I&C de coronacrisis vooralsnog zonder kleerscheuren is doorgekomen. Het bedrijf met twaalf man op de loonlijst heeft geen coronaterugval gekend en draait op volle toeren. ‘Door strengere milieueisen op het gebied van onder andere emissievrije stallen zijn landbouwbedrijven nog volop aan het investeren', vertelt de ondernemer.

Ook de klimaatopwarming zorgt indirect voor goedgevulde orderportefeuilles. ‘Door de hete zomers en de overlast die dit veroorzaakt op de veestapel, zijn boeren op zoek naar betere ventilatiesystemen voor hun stallen', legt Thoré uit.

 

Op maat gemaakte machines

Behalve voer- en ventilatiesystemen legt het bedrijf zich ook toe op de constructie van complexe machines voor de landbouw, waarbij automatisering een belangrijk thema is. Zo construeerde het recentelijk op basis van een Fanuc robotarm een machine voor de pluimveehouderij die automatisch eierhorden stapelt en palletiseert.

 

Thoré ziet de toekomst met veel vertrouwen tegemoet en sluit een eventuele uitbreiding van het familiebedrijf niet uit. ‘Maar voor dat we daaraan beginnen, moeten we eerst gekwalificeerd personeel vinden. Dat blijkt ondanks de coronacrisis een enorm knelpunt', besluit hij.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren