Zoeken
 
 

Vlaams AI-programma kent goede start


17 februari 2021
Het Vlaamse onderzoeksprogramma rond artificiële intelligentie heeft na één jaar tot een aantal heel concrete resultaten geleid. Dat heeft Vlaams minister van Innovatie Hilde Crevits (CD&V) in het Vlaams parlement geantwoord op een vraag van Stijn de Roo (CD&V). Een van de voorbeelden die zij noemt is het gebruik van slimme data voor windmolenparken op de Noordzee.

Sinds vorig jaar kent Vlaanderen 12 miljoen euro per jaar in voor onderzoek rond artificiële intelligentie. Meer dan 100 doctoraatsstudenten en onderzoekers doen binnen dat programma aan onderzoek gericht op de ontwikkeling van nieuwe kennis en wetenschappelijke doorbraken op vlak van AI. Het programma komt stilaan op kruissnelheid en krijgt nu al internationale waardering. Volgens een internationaal adviescomité is het Vlaamse initiatief inspirerend voor andere Europese regio's. Wat Vlaanderen doet past trouwens in de Europese strategische beleidsdoelen. Het programma Horizon Europe is zowat het belangrijkste onderdeel. Binnen dit programma komt zowel fundamenteel AI-onderzoek aan bod, toegepast onderzoek en de ondersteuning van start-ups. Ook het ethisch gebruik van AI wordt gestimuleerd.

 

Vlaams minister van Innovatie Hilde Crevits: 'Artificiële intelligentie biedt enorme mogelijkheden voor ons dagelijks leven, voor gezondheidszorg maar ook op de arbeidsmarkt. Met artificiële intelligentie en innovatie kunnen wetenschappelijke doorbraken gebeuren, kunnen jobs versterkt worden en kunnen ook in de industrie belangrijke evoluties doorbreken. Net daarom is het zo belangrijk dat we als Vlaanderen mee op die trein stappen en investeren in AI-onderzoek.'

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren