Zoeken
 
 

Nieuwe fabriek en naam voor producent deurbeslag


Ardooie, 10 februari 2021
Twee jaar na de start van de nieuwbouw heeft de Renson groep met Arlu een nieuwe fabriek en naam in gebruik genomen voor de productie van deurbeslag in Ardooie.

In Ardooie werken 120 mensen aan de productie van deurbeslag. De activiteiten werden vroeger uitgevoerd door Argent Alu en Louage & Wisselinck. Het laatste bedrijf werd in 2017 overgenomen door Argent Alu, een divisie binnen de Renson groep. De oorspronkelijke merken, Argenta voor alle binnenproducten en ROB als merk voor buitenoplossingen, blijven naast de nieuwe koepelnaam Arlu behouden, benadrukt het bedrijf.

 

Met de nieuwbouw, die twee jaar geleden van start ging, was 16,5 miljoen euro gemoeid. De fabriek bevindt zich aan de autosnelweg E403 tussen Kortrijk en Brugge op het bedrijventerrein Ter Vlucht en is uitgerust met een modern machinepark. De CEO van de Renson groep, Paul Renson, zegt in de lokale media een sterk vertrouwen te hebben in de maakindustrie in eigen regio.

 

Verdere groei

Met de nieuwe fabriek en de naamsverandering denkt het maakbedrijf klaar te zijn voor een verdere groei van het bedrijf dat vorig jaar een omzet van zo'n 33 miljoen euro noteerde, waarvan de helft op export gericht is. De groei van het bedrijf blijkt ook uit de tewerkstelling. 'Er kunnen zeker nog een tiental arbeiders meer aan de slag', volgens algemeen directeur van Arlu, Wim Waelkens.

 

Het vertrouwen in de lokale maakindustrie weerhoudt de Renson groep er overigens niet van om ook in het buitenland aan de weg te timmeren. Recent werd bekend dat het eind vorig jaar een fabriek in China in gebruik heeft genomen voor de productie van zonneschermen voor de lokale markt.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren