Zoeken
 
 

FMB bereidt zich voor op beursherfst


2 februari 2021
Hoe zullen de vakbeurzen en industriële beurzen in de herfst van 2021 worden georganiseerd? Niemand weet het momenteel. De organisatoren van de FMB – Toeleveranciersbeurs Machinebouw werken aan een concept dat voorbereid is op alle omstandigheden.

Christian Enßle, Head of Cluster FMB : 'Eén ding is zeker: de mogelijkheid van direct contact tussen machinebouwers en hun toeleveranciers wordt door beide partijen pijnlijk gemist. Het is ons doel om dit contact in november 2021 weer mogelijk te maken - veilig en efficiënt.'

 

Een bouwsteen van het concept is de "matchmaking" in de aanloop naar de beurs: exposanten en bezoekers kunnen hun contacten tijdens de beurs beperken, wanneer ze vooraf al op zoek gaan naar de juiste ondernemingen en een afspraak maken voor een gesprek. 

 

Daarom zal - dat staat nu al vast - de B2B Matchmaking die in het vorige jaar voor het eerst werd aangeboden ook dit jaar weer bij de FMB horen. Voor deze manier van contact leggen heeft de beurs-organisator NRW.Bank, die heel actief is in de middenstand en daar een goed netwerk heeft opgebouwd, en het "Zentrum für Innovation und Technik" in NRW (ZENIT GmbH) binnengehaald als partners. Als lokaal verankerde verbindingsschakel met de regio OWL is ook de "Kreiswirtschaftsförderung Lippe" betrokken bij de organisatie van de B2B Matchmaking. 

 

Met een gezamenlijk statement lichten de drie partners hun motivatie toe om machinebouwers en toeleveranciers samen te brengen op de FMB: 'Machinebouw in Oostwestfalen-Lippe is een sleutelbranche die door het jaarlijkse beursevenement tijdens de FMB in Bad Salzuflen als zodanig zichtbaar wordt en wordt versterkt. Export en innovatie zijn daarbij belangrijke factoren voor het verdere succes van de ma-chinebouwbedrijven in Oostwestfalen-Lippe en in Noordrijn-Westfalen. Tegen deze achtergrond zal de NRW.BANK samen met ZENIT verder gebruikmaken van de omgeving van deze beurs om zakelijke opportuniteiten zowel nationaal als internationaal te ondersteunen met een platform in het kader van het door de EU-Commissie gefinancierde netwerk Enterprise Europe Network (NRW.Europa) en hen ruimte te geven - in de letterlijke zin van het woord. 

 

Vanzelfsprekend zal ook het "Easy go"-systeem onderdeel zijn van het concept van de volgende FMB. Dit maakt een contactloze uitwisseling van contactgegevens mogelijk. Het toegangsticket wordt een "Smart badge" die via een NFC-lezer aan de beursstand met de exposant kan communiceren. 

 

Met deze ideeën en maatregelen kunnen exposanten en bezoekers van de FMB het aantal persoonlijke contacten beperken, zonder dat het informatie- en contactaanbod van de beurs wordt verminderd. Dit aanbod wordt tijdens de komende beurs zelfs nog uitgebreid: oppervlaktetechniek vult als extra centraal thema het spectrum van machines, producten en diensten aan, die op de FMB worden gepresenteerd. 

 

De 16e FMB - Toeleveranciersbeurs Machinebouw vindt plaats van 10 tot 12 november 2021 in het Messezentrum Bad Salzuflen.  

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren