Zoeken
 
 

Amada voegt nieuwe fiberlasersnijmachine toe aan range


20 januari 2021
Amada heeft zijn nieuwste fiberlasersnijmachine, de ENSIS-AJ 12 kW, uitgebracht, naast de momenteel beschikbare 3, 6 en 9 kW-versies. ENSIS Fiber Lasers zijn ontworpen voor elke fabrikant die snel moet snijden en piercen en dit voor een breed scala aan materialen.

De nieuwe 12 kW ENSIS Laser bevat alle kenmerken van de 6 en 9 kW versies, zoals de originele variabele straal- en collimatietechnologieën, evenals de in eigen beheer ontworpen en ontwikkelde Amada fiber bron. Voor de 12kW-versie worden diodemodules van 3 x 4 kW (het hoogste vermogen in een enkele module die door Amada wordt geproduceerd) gebruikt om ervoor te zorgen dat een hoge straalkwaliteit wordt gehandhaafd voor hogere snijsnelheden. Het opent ook nieuwe mogelijkheden voor het snijden in zacht staal met stikstof tot 15 mm. Het nieuwe ECO WACS-systeem voor het snijden van dik zacht staal met zuurstof verbetert de productiviteit van de machine nog verder.

 

De 3 kW-versie was al in staat om 25 mm zacht staal te verwerken. De 12 kW verbetert deze snijprestatie nog verder met de toevoeging van de nieuwe ECO WACS (Water Assisted Cutting System) functie, een standaardfunctie op de ENSIS-AJ fiberlasers die een hoogwaardige zuurstofbehandeling in dik zacht staal mogelijk maakt. De Eco Cut functie wordt gebruikt voor zuurstofbehandeling van dunnere diktes (10-15mm) waardoor hoge snelheden en lagere bedrijfskosten worden gegarandeerd. Nu combineert de ECO WACS deze twee eigenschappen om te kunnen snijden in zeer dik zacht staal met een hoge kwaliteit en een rechte snijhoek, met behoud van een snelle pierce- en snijcapaciteit. 

 

Een hoger vermogen brengt ook het voordeel met zich mee dat dikker zacht staal met stikstof kan worden behandeld. De 12 kW ENSIS-AJ kan nu zacht staal tot 15 mm met stikstof snijden, met behulp van Amada's Clean Fast Cut (CFC) proces om de snijsnelheid te verhogen en het gasverbruik tot zeventig procent te verminderen in vergelijking met de standaard stikstofbehandeling. Dit opent nieuwe mogelijkheden voor klanten in de bouw- en landbouwsector. Deze hogere snijsnelheden in vergelijking met zuurstof resulteren in een snellere beschikbaarheid voor de eindgebruiker. 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren