Zoeken
 
 

Constructiebouwer investeert in lasrobot en ontbraammachine


Veurne, 13 januari 2021
Auteur:
Jerom Rozendaal
Metaalverwerker B-Line Metaalconstructies uit Veurne grijpt corona aan om haar werkzaamheden voor een stuk te automatiseren en investeert in een lasrobot en een ontbraammachine.

‘Voordien ontbraamden we handmatig en dat was een tijdrovende klus', verklaart Danny Balloey, oprichter en medezaakvoerder van B-Line Metaalconstructies, die investeerde in een F1200 ontbraam- en afrondmachine van Q-Fin Quality Finishing Machines uit Bergeijk, Nederland.

 

B-line Metaalconstructies legt zich toe op de metalen constructies voor infrastructurele werken, zoals pontons, bruggen, aanmeersteigers en geleidewerken. ‘Al het gesneden staal ontbramen wij. Dat kijkt relatief nauw, alles moet geschilderd worden', vertelt Danny die ook een eigen plasma snijtafel in huis heeft.

 

Lasrobot wordt nu geleverd

Terwijl de ontbraam- en afrondmachine eind vorig jaar geleverd werd, neemt het metaalbewerkingsbedrijf dezer dagen ook een nieuwe lasrobot in gebruik. ‘Deze willen we gaan inzetten voor het seriewerk waar we steeds meer van hebben', legt hij uit.

 

B-Line Metaalconstructies uit Veurne heeft een dertigtal mensen in dienst. De zaakvoerder vertelt dat het bedrijf in april, tijdens de lockdown, een maand dicht was. ‘Maar het productieverlies hebben we ingehaald door in de bouwvak door te werken', vertelt hij. Van corona heeft het familiebedrijf tot op heden nog weinig last gehad. ‘Projecten die we nu uitvoeren zijn soms enkele jaren geleden opgestart.'

 

Recent heeft het metaalbedrijf acht pontons afgeleverd in de haven van Antwerpen. ‘Deze zijn bestemd voor het aanmeren van sleepboten', besluit Balloey, die ook in de toekomst veel werk in het verschiet ziet liggen. ‘De komende jaren loopt bijvoorbeeld de aanleg van de Oosterweelverbinding in Antwerpen. Daar zal ook veel werk uit voortkomen.'

 
print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren