Zoeken
 
 

H.Essers in onderhandeling over overname Nederlandse Meeus Group


9 december 2020
Logistiek dienstverlener H.Essers voert vergevorderde onderhandelingsgesprekken voor overname van logistieke en transportactiviteiten van de Nederlandse Meeus Group. Het gaat meer bepaald om de logistieke en transport activiteiten in en vanuit Bergen op Zoom en de verhuisbedrijven van de groep.

De onderhandelingen bevinden zich momenteel in een vergevorderde fase, de afronding van de overname is voorzien voor eind dit jaar. De overname past binnen het meerjarige groeiplan van H.Essers om fors te investeren in de geavanceerde chemielogistiek en de verdere geografische ontwikkeling van zijn activiteiten in Nederland. 'Dankzij de overname van de chemiecluster van de Meeus Group breiden we onze warehousingfootprint en ons eigen multimodaal transport- en distributienetwerk in Nederland fors uit,' aldus Gert Bervoets, CEO van H.Essers.

 

Overname chemie- en verhuisactiviteiten

Concreet gaat het om een overname van de chemiecluster van de groep en twee verhuisbedrijven
(8 vestigingen in Nederland, en 1 in Frankrijk): Mepavex Logistics (warehousing en value added services), Meeus Transport (internationaal transport tussen vooral Nederland en Frankrijk), Meeus France, Meeus Freight Management en BGT (expeditieactiviteiten), Darvi Transport (Benelux vervoer), MCT (een inland containerterminal), en de verhuisbedrijven van het UTS-netwerk UTS van den Berg en van Egeraat Verhuizingen. De bedrijven blijven allemaal actief onder de eigen naam. De activiteiten van de "Hartog en Bikker bedrijven" (Den Hartog & Bikker, H&B Logistics en Bikker Logistics), actief in opslag en transport van volumegoederen worden niet overgenomen.

 

Investeren in duurzame chemielogistiek

De Meeus Group werd opgericht in 1933 en wordt vandaag geleid door de derde generatie, Toon Meeus. 'Als we kijken naar onze Chemie activiteiten merken we dat onze klanten meer en meer logistieke partners zoeken met een brede dienstverlening en een grote geografische footprint. Door de krachten te bundelen en onze chemiecluster te integreren in een bedrijf als H.Essers, ontstaat er meer slagkracht. Bovendien biedt het mij de mogelijkheid om verder te focussen op de ontwikkeling van de Hartog en Bikker bedrijven', aldus Toon Meeus, huidig grootaandeelhouder van Meeus Group.

 

Grootste overname ooit

Met 411 medewerkers en een verwachte omzet van 57 miljoen euro voor dit jaar, gaat het om de grootste overname ooit uit de bedrijfsgeschiedenis van H.Essers. 'De overname sluit naadloos aan bij onze meerjarige groeistrategie, waarbij we sterk inzetten op de verdere uitbouw van supply chain oplossingen voor onze strategische klantensegmenten in Europa', aldus Gert Bervoets. 'In dat kader namen we eerder het Zeebrugse Huktra over en recent nog het Noors-Franse Tank Management, die beiden gespecialiseerd zijn in multimodaal transport van vloeibare chemiegoederen.'

 

Er worden geen verdere financiële overnamedetails bekend gemaakt. De overname is onder voorbehoud van de finale overeenkomst en goedkeuring door de mededingingsautoriteiten.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren