Zoeken
 
 

Tivaco overgenomen door LyondellBasell en Suez


Blandain, 9 december 2020
LyondellBasell, een van 's werelds grootste kunststof-, chemische en raffinagebedrijven en Suez, een wereldleider op het gebied van milieudiensten, nemen gezamenlijk Tivaco over, een kunststofrecyclingbedrijf dat gevestigd is in Blandain, België.

Het bedrijf zal deel gaan uitmaken van Quality Circular Polymers (QCP), de bestaande 50/50 joint venture van de bedrijven op het gebied van kunststofrecycling. Met deze transactie zal QCP zijn productiecapaciteit voor gerecycleerde materialen verhogen tot ongeveer 55.000 ton per jaar.

 

'Deze laatste investering in QCP ondersteunt de ambitie van LyondellBasell om tegen 2030 twee miljoen ton gerecycleerde en hernieuwbare polymeren per jaar te produceren en op de markt te brengen. Door de levenscyclus van kunststoffen te verlengen door middel van terugwinning, recycling en hergebruik wordt niet alleen afval geëlimineerd, maar wordt ook een product geproduceerd met een lagere CO2-voetafdruk', aldus Richard Roudeix, Senior Vice President Olefins & Polyolefins, Europe, LyondellBasell. 'Deze innovatieve aanpak is de sleutel tot het ontsluiten van extra waarde uit bestaande kunststoffen, terwijl het tegemoetkomt aan de behoeften van merkeigenaren aan duurzame producten.'

 

'Met de nieuwe acquisitie versnellen we samen het gebruik van hoogwaardige circulaire polymeren in Europa en ondersteunen we de inspanningen van industriële fabrikanten om hun milieudoelstellingen te bereiken', aldus Jean-Marc Boursier, COO van de Suez-groep.

 

De Tivaco-fabriek beschikt over vijf productielijnen die ongeveer 22.000 ton gerecyclede kunststof per jaar kunnen verwerken. Deze overname bouwt voort op de overname in 2018 van QCP, een kunststofrecyclingbedrijf in Geleen, dat in staat is om ongeveer 35.000 ton materiaal per jaar te verwerken. Vandaag de dag zijn de gerecyclede materialen van QCP te vinden in consumentenproducten, waaronder de S'Cure ECO-bagagecollectie van Samsonite.

 

QCP zet zich in om een einde te maken aan plastic afval in het milieu. De joint venture maakt gebruik van de sterke punten van beide partners. Suez zal zijn geavanceerde technologische oplossingen gebruiken bij het sorteren en recyclen om de voorbereiding van materialen die bij QCP moeten worden teruggewonnen, te verbeteren. LyondellBasell zal zijn langdurige leiderschap op het gebied van innovatieve kunststofproductietechnologie, uitgebreide ervaring in productontwikkeling en diepgaande kennis van belangrijke eindmarkten zoals consumentengoederen, waar het bedrijf sterk aanwezig is, toepassen.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren