Zoeken
 
 

Corona sneltestbus voor bedrijven nog steeds actief


Sleidinge, 25 november 2020
Auteur:
Jerom Rozendaal
Een corona sneltestbus, waar bedrijven hun personeel preventief kunnen laten testen, laat zich door recente kritiek niet uit het veld slaan en zet zijn werkzaamheden voort. Ook maakbedrijven behoren tot de klanten.

‘We zijn dagelijks op de baan en bezoeken bedrijven die hun personeel preventief willen testen op corona', vertelt Tim Tfelt, zaakvoerder van de sneltestbus die ruim een maand geleden werd gelanceerd. Het betreft een tot mobiel testcentrum omgebouwde bus van het autocarbedrijf Weidel Tours uit Sleidinge.

 

Corona-absentisme wordt door veel bedrijven gevreesd en hier zegt de initiatiefnemer een oplossing voor te bieden. ‘Bij ons kun je personeel zonder symptomen laten testen en zo voorkomen dat zij andere personeelsleden aansteken', vertelt Tfelt, die zegt dagelijks tien of meer positieve coronagevallen te ontdekken. In de autocar kunnen zo'n 150 à 200 mensen per dag een coranasneltest doen, waarbij het vijftien minuten wachten is op de resultaten.

 

Bus op locatie

Bedrijven kunnen de bus inhuren, waarna deze op locatie komt. Het Oost-Vlaamse bedrijf zegt in de meeste Vlaamse provincies actief te zijn en veelvuldig de havens van Antwerpen en Zeebrugge aan te doen. Ook de industrie en maakbedrijven behoren tot de klantenkring, vertelt Tfelt aan Vraag&Aanbod. Hij wil echter geen namen noemen.

 

Terwijl er kort na de lacering veel animo was voor de bus, is de interesse recentelijk afgenomen. Dit heeft alles te maken met kritiek van een groep Oost-Vlaamse huisartsen en het Agentschap Zorg en Gezondheid. Het agentschap meent dat de sneltesten onwettig zijn. ‘Volgens ons kan zo'n bus niet. Het druist in tegen Vlaamse wetgeving', zegt Joris Moonens van het Agentschap tegen VRT. ‘Als je niet-zieke mensen screent dan ben je bezig met een bevolkingsonderzoek.'

 

‘Voor een bevolkingsonderzoek is toestemming nodig van het agentschap', vervolgt hij. ‘En dat is hier niet gebeurd. We hebben de initiatiefnemers dan ook op de hoogte gebracht met een brief. Volgens ons is het onwettig wat ze daar doen.'

 

Initiatiefnemer gaan door

De initiatiefnemer van de sneltestbus laten zich niet uit het veld slaan. ‘Agentschap Zorg en Gezondheid heeft berichten verspreid in de media, maar maakt juridisch niets hard', zegt Tfelt. De bus zet zijn activiteiten voort, maar het aantal klanten is afgenomen van tweehonderd per dag tot enkele tientallen. Voor Weidel Tours is de sneltestbus een welkome aanvulling op haar activiteiten die door de coronacrisis grotendeels stil zijn gevallen.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren