Zoeken
 
 

P&V-Panels verwerft meerderheidsbelang in EBB


Heusden-Zolder/Genk, 20 november 2020
Bordenbouwer P&V Panels neemt een meerderheidsbelang in zijn branchegenoot Elektra Bree Bordenbouw (EBB) uit Genk. Joris Vrancken, CEO van P&V Panels, wil één sterke groep vormen voor de bouwmarkt.

Met een geconsolideerde omzet van 8,5 miljoen euro is Elektra Bree Bordenbouw na P&V Panels de grootste onafhankelijke paneelbouwer op de Belgische markt. Het bedrijf telt ongeveer vijftig medewerkers en richt zich vooral op het gebouwensegment met onder meer totaaloplossingen voor gebouwautomatisering.

 

'Met deze meerderheidsparticipatie vormen we nu één sterke groep, vooral in de bouwmarkt. En we breiden onze kracht en expertise op dit gebied uit', zegt Joris Vrancken. 'Bouwen is samen met Infra, Industrie en OEM een van onze belangrijkste sectoren.' 


Vrancken benadrukt dat beide bedrijven zullen blijven doen waar ze goed in zijn. 'Er zal niets veranderen voor de bestaande projecten en klanten van EBB. En we willen ook zo min mogelijk veranderen voor beide bedrijven. Het is onze ambitie om, als twee sterke bedrijven onder dezelfde vlag, op onze eigen manier te blijven werken.' Bert Denivel en Peter Hermans zullen EBB dan ook blijven leiden.

Nederland

P&V Panels voltooide de overname van sectorgenoot Bekaert Electric in Kortrijk (België) in februari 2019. Het bedrijf wil binnenkort een nieuwe overname aankondigen, ditmaal in Nederland. 'We willen tegen 2021 internationaal voet aan de grond krijgen', besluit Vrancken.

 

P&V-Panels verwerft meerderheidsbelang in EBB'
Peter Hermans, Bert Denivel en voormalig mede-eigenaar van EBB Bart Geebelen, samen met Joris Vrancken van P&V Panels (rechts).
1/1
 
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren