Zoeken
 
 

Productie rubbertjes Datwyler booming door corona


Alken, 17 november 2020
Corona treft het ene bedrijf harder dan de ander. Datwyler Pharma Packaging, dat rubberen afdichtingen maakt voor de farmaceutische industrie, zag de productie sinds de coronacrisis alleen maar oplopen.

Dat meldt De Standaard. Het bedrijf in Alken produceert normaal gesproken ongeveer 5,5 miljard componenten per jaar, maar zag dit aantal de afgelopen maanden al met een paar honderd miljoen oplopen. Voor de komende twee jaar verwacht het bedrijf nog eens een half miljard componenten meer per jaar te produceren dan gebruikelijk.


Er komt steeds meer positief nieuws naar buiten over verschillende coronavaccins die effectief blijken te zijn. Datwyler levert dunne rubberen kapjes voor vaccinspuiten en de rubberen afsluitingen van de flesjes waar de dosis uit wordt gehaald. Met een grootscheepse vaccinatie van de bevolking in het verschiet komt het bedrijf dus geen werk tekort. Er werkt achthonderd man in Alken, maar vanwege de toegenomen productie kwamen er de afgelopen tijd nog eens rond de veertig jobs bij.

Voor het verhogen van de capaciteit in Alken werd er uitgebreid in de fabrieken in de Verenigde Staten en India, zodat een deel van de productie naar die sites verschoven kon worden. In Alken zelf worden de meest complexe producten gemaakt, onder andere omdat de vestiging een state of the art clean room heeft. Alken is dan ook een voorbeeld voor de andere fabrieken.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren