Zoeken
 
 

Volvo Trucks gaat volledig elektrische voertuigen testen in de bouw


Brussel, 21 oktober 2020
Volvo Trucks start met livetests van een volledig elektrisch voertuig in de bouwsector. Het bedrijf levert twee voertuigen voor zwaar gebruik aan zijn klant Swerock. Hiermee wil Volvo Trucks tegemoetkomen aan de groeiende vraag naar transport met minder lawaai en minder uitstoot, vooral in stedelijke gebieden.
Na de succesvolle introductie van in serie geproduceerde elektrische voertuigen voor stedelijke distributie en vuilnisophaling gaat Volvo Trucks nu ook twee volledig elektrische bouwvoertuigen inzetten, met diverse laadmogelijkheden. Deze voertuigen zullen getest worden in reële gebruikstoepassingen van klanten.

'Voertuigen in de bouwsector moeten doorgaans krachtiger en robuuster zijn dan diegene die in andere industrieën worden gebruikt. Voor elektrische voertuigen is dat niet anders', zegt Jonas Odermalm, Vice President Electromobility bij Volvo Trucks. 'Onze commerciële oplossingen moeten een hoge productiviteit en beschikbaarheid garanderen. Daarnaast bieden ze de typische voordelen van een volledig elektrische aandrijving, zoals minder uitstoot en minder lawaai. Tests op het terrein en samenwerkingen met klanten zijn erg belangrijk voor het ontwikkelingsproces.'

 

Een van de tests houdt in dat een elektrisch Volvo FM-voertuig met een betonmixer beton zal leveren bij klanten. Daarnaast wordt een elektrisch Volvo FMX-voertuig met een haakarm ingezet bij grotere infrastructuurprojecten.

 

In dit project wordt er geëvalueerd hoe elektrische voertuigen kunnen bijdragen aan een hogere efficiëntie en een kleinere impact op het klimaat. Bij de tests wordt niet alleen gekeken naar de prestaties van de voertuigen zelf, maar ook naar het volledige ecosysteem voor elektromobiliteit. Zo onderzoekt Volvo Trucks welke laadmogelijkheden het best aan de productiviteitsvereisten voldoen. Bij de evaluatie van de elektrische voertuigen in stadsomgevingen wordt er rekening gehouden met voordelen zoals stiller transport, veiligheid op het terrein en comfort voor de bestuurder.

 

'Dankzij dit soort tests kunnen we de activiteiten van klanten beter begrijpen. We zien hoe elektrische voertuigen een impact op hun dagelijkse activiteiten hebben op het vlak van rijcycli, laadvermogen, beschikbaarheid, rijbereik maar ook andere parameters. Tegelijkertijd genieten ze van alle voordelen van stiller en milieuvriendelijker transport', aldus Ebba Bergbom Wallin, Business Manager Electromobility bij Volvo Trucks.

 

Door de twee elektrische voertuigen in de praktijk te testen, kan Volvo Trucks evalueren hoe ze zullen worden gebruikt. Op die manier komen eventuele verbeterpunten aan het licht die voor een bredere toepassing nodig zijn.

 

'Samen met Volvo Trucks zetten we een grote stap in de richting van klimaatvriendelijk transport. Zo staan we heel wat dichter bij de voertuigen van morgen, die zorgen voor minder uitstoot van fossiele brandstoffen. We hebben al vijftien hybride betonmixers en via dit project testen we nu voertuigen die volledig elektrisch rijden', zegt Hans Orest, Division Manager bij Swerock, deel van de PEAB Group. Swerock is een van de grootste Scandinavische leveranciers van grondstoffen en diensten aan de bouwsector, met meer dan 360 steengroeven en 60 betonfabrieken.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren