Zoeken
 
 

Zware tijden voor sector Ketelbouw & industriële piping


14 oktober 2020
De sector Ketelbouw & industriële piping zag in het tweede kwartaal van 2020 de industriële omzet zakken met 21 procent tot zijn laagste peil sinds 2015. Op korte termijn lijkt er geen herstel in te zitten.
Dat meldt Agoria. Het eerste kwartaal van 2020 kende de sector nog een kleine opleving, maar vervolgens werd hij hard getroffen door het coronavirus. De omzet tussen maart en juni lag 21 procen lager dan in het tweede kwartaal van 2019. Dit is het laagste peil sinds 2015. Wel merkt Agoria op dat sommige ondernemingen in 2019 al last hadden van een zwakke bedrijvigheid. Dat verklaart waarom zes op de tien ondernemingen het slechter deden dan een jaar eerder, terwijl dat voor alle productiebedrijven van onze sectoren acht op de tien was.

Onzeker

Tussen mei en juli zijn de indicatoren van de NBB-conjunctuurenquêtes verbeterd, weliswaar opnieuw gevolgd door een achteruitgang in augustus. Momenteel is een ruime meerderheid van de deelnemende ondernemingen nog altijd van mening dat de bestellingen onder die bij een 'normale' conjunctuur liggen. In maart dacht ongeveer zeventig procent daar zo over. De ondernemingen worden geconfronteerd met een abnormaal zwakke vraag en verwachten op korte termijn geen verbetering. Wat de vraagvooruitzichten voor de volgende drie maanden betreft, wordt namelijk vooral een stagnatie verwacht. De afgelopen twee maanden is het aantal ondernemingen dat opnieuw een verslechtering verwacht zelfs iets toegenomen.

 

In dat kader is de verzekerde activiteitsduur regelmatig afgenomen. In augustus bedroeg die duur vijf maanden tegenover 5,8 maanden aan het begin van het jaar. Samengevat: na het gedeeltelijke herstel aansluitend aan de opheffing van de lockdownmaatregelen wordt verwacht dat de activiteit van de ketelbouw & industriële piping de komende maanden veel geleidelijker zal toenemen.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren