Zoeken
 
 

Nieuwe generatie 3D-printmaterialen door spin-off Universiteit Gent


12 oktober 2020
Xpect-INX heet de nieuwe spin-off van Universiteit Gent voor bioprinting en klassiek 3D-printen. Xpect-INX wil nieuwe polymeergebaseerde materiaalformules voor 3D-printing ontwikkelen en aanbieden en tevens costum-made formulaties maken voor de klant.

"In de 3D-printindustrie is er de laatste jaren enorme technologische vooruitgang geboekt op het gebied van printtechnologie. Het lijkt er echter op dat de materiaalontwikkeling vaak nog achterloopt op technologische hardwareontwikkelingen, waardoor niet altijd het volledige potentieel van additive manufacturing gerealiseerd kan worden", zegt Jasper Van Hoorick, UGent-onderzoeker. "We willen tegemoet komen aan de vraag naar meer en betere materialen die geschikt zijn voor 3D-printen."

 

Hiermee doelt Xpect-INX op materialen als wateroplosbare harsen, bioafbreekbare harsen en biocompatibele harsen voor DLP, SLA en multifoton lithografie-toepassingen. Ook heeft het bedrijf materialen voor extrusieprinters. Daarnaast wil de spin-off klantgericht gaan produceren n 3D-printing-inkt voor specifieke toepassingen gaan aanbieden.  "Dit doen we door gebruik te maken van ons gepatenteerde materiaalportfolio, in combinatie met de expertise die in de laatste 10 jaar opgebouwd is binnen onze Gentse onderzoeksgroep," aldus Van Hoorick. Zo ontwikkelde Xpect-INX voor een Spaanse printerfabrikant al een eerste reeks materiale voor biomedische applicaties. In samenwerking met het Oostenrijkse UpNano wordt ook de lithografiemarkt bediend. 

Lees hier meer

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren