Zoeken
 
 

Eerste vakbeurs in de maak sinds corona


Kortrijk, 8 oktober 2020
Auteur:
Jerom Rozendaal
Met ABISS is op 8 oktober de eerste vakbeurs in het coronatijdperk van start gegaan. Een kleine zeventig exposanten tonen de laatste IT snufjes op het gebied van automatisering en digitalisering. Naar schatting 500 bezoekers hebben de weg naar Kortrijk gevonden.

Alhoewel met de opkomst slechts de helft van de bezoekersaantallen van vorig jaar getrokken worden, is beursorganisator Karl D'haveloose, CEO van Industrialfairs tevreden. ‘De overheid heeft een paar dagen geleden nog de maatregelen aangescherpt, waardoor mensen toch bang geworden zijn. Er is veel onduidelijkheid en wij hebben tot het laatste moment vragen gekregen van bezoekers en deelnemers.' Tot afzeggingen van exposanten hebben de plotselinge afzeggingen nauwelijks geleid.

 

Fysiek netwerken

ABISS is de eerste technologiebeurs in de Benelux sinds de uitbraak van corona. Volgens D'haveloose hebben veel bedrijven uitgekeken naar een fysiek wederzien met vakgenoten. ‘Geen enkel digitaal platform of online streaming event slaagt er in om mensen, van nature sociale kuddedieren, gelijkwaardig te inspireren als fysieke bijeenkomsten', stelt hij.

 

Naast de fysieke ontmoetingsplaats heeft de beursorganisator ook een virtuele beurs op poten gezet. Zo kunnen geïnteresseerden ook online kennis maken met de exposanten en de masterclasses real time volgen. In de master classes vertellen bedrijven of leveranciers onder andere over praktijkvoorbeelden op het gebied Industry of Things, Intelligence of Things en Security of Things, de drie thema's van het netwerk event.

 

Een van de sprekers vandaag was bijvoorbeeld Nele Union die vertelde over de uitrol van Industrie 4.0 binnen de Vandemoortele margarinefabriek in Izegem. De digitale transformatie van het bedrijf bezorgde hen de titel Factory of the Future in 2020 en heeft de productiviteit aanzienlijk verbeterd.

 

Sterke groei

ABISS kende de afgelopen jaren een sterke groei. Gestart in 2016 met 32 exposanten en 246 deelnemers, noteerde het netwerkevent vier edities later in 2019 in totaal 68 exposanten en 1048 bezoekers. Tijdens de voorgaande editie waren machinebouwers en metaalbewerkers ook al bovengemiddeld vertegenwoordigd.

 

Karl D'haveloose is ervan overtuigd dat de coronacrisis slechts een tijdelijke dip voor het event betekent. ‘Digitalisering speelt steeds meer en bedrijven gaan hier steeds verder in.'

 

Binnenkort volgt via een uitbreiding van dit artikel een uitgebreid beursverslag.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren