Zoeken
 
 

Vlaams Industrieforum moet Vlaanderen naar de top helpen


Brussel, 21 september 2020
Het Vlaams Industrieforum heeft haar eerste bijeenkomst gehad. Naast voorzitter minister-president Jan Jambon en co-voorzitter minister Hilde Crevits namen ook ministers Bart Somers, Ben Weyts en Zuhar Demir dam met vertegenwoordigers van de vier belangrijkste industriefederaties (Agoria, Essenscia, Fedustria en Fevia) deel.
De focus ligt op talent, innovatie, internationalisering en duurzame transitie. Het doel? Een industriële topregio in Europa maken door de innovatie- en internationale concurrentiekracht van de Vlaamse industrie te versterken en bedrijven de beste toekomstkansen te geven om hier te investeren in kwaliteitsvolle jobs en baanbrekende technologieën en materialen voor een circulaire economie en klimaatneutrale samenleving. De oprichting van het forum was afgesproken in het regeerakkoord. Het Vlaams Industrieforum moet de wisselwerking tussen de Vlaamse regering en de vier industriefederaties stimuleren om zo de Vlaamse industrie alle toekomstkansen te geven.

Het Infustrieforum zal twee keer per jaar samenkomen voor overleg. 'Dit initiatief gaat veel verder dan de economische relance na de coronacrisis. Het is de bedoeling om op lange termijn structureel en diepgaand te werken aan de internationale slagkracht van onze industriebedrijven. Zowel economisch als maatschappelijk legt Vlaanderen de lat hoog en mikken we op de Europese top. Want onze industrie is van bijzonder belang voor de Vlaamse welvaart en een krachtige motor voor de groei van onze economie', zegt Vlaams minister-president Jan Jambon.

Vlaams minister van Economie, Innovatie en Werk Hilde Crevits: 'De industrie is met driekwart van alle investeringen in onderzoek en ontwikkeling en bijna zestig procent van de Vlaamse export de drijvende kracht achter innovatie en welvaartscreatie. Een partnerschap tussen de industriefederaties en de Vlaamse regering vormt de sleutel tot een duurzame, digitale en veerkrachtige economie. Samen gaan we ook voor meer jong STEM-talent met technische en wetenschappelijke vaardigheden.'

Vlaams Industrieforum moet Vlaanderen naar de top helpen'
Het oprichtingscharter werd door de deelnemers aan het Industrieforum plechtig ondertekend. Dit charter omvat de belangrijkste doelstellingen en principes van het Industrieforum. (Foto: Agoria)
1/1
 
 
print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren