Zoeken
 
 

Miljoen euro voor dronefabriek Oostende


Oostende, 16 september 2020
Vlaams minister van Economie Hilde Crevits kent 1 miljoen euro steun toe aan het bedrijf ECA Group in Oostende. Dat bedrijf bouwt een nieuwe dronefabriek voor drones die mijnen bestrijden. Dankzij nieuwe technologie kunnen zeemijnen vanop afstand gedetecteerd en onschadelijk gemaakt worden.

In de nieuwe fabriek zullen 70 mensen tewerkgesteld worden. Zo wordt ECA Group een belangrijke nieuwe werkgever in Oostende. ECA Group is een Frans bedrijf met 40 jaar ervaring in de ontwikkeling en de productie van ontmijningssystemen en bijhorende robots. ECA Group is sinds kort in ons land actief in Brussel, Moeskroen en Oostende.

In Oostende komt er een nieuwe fabriek waar drones zullen geassembleerd en onderhouden worden voor de mijnenbestrijdingscapaciteit van de Belgische en de Koninklijke Nederlandse marine. De 6 Belgische en de 6 Nederlandse schepen en hun bijhorende drones zullen wereldwijd voor ontmijningsopdrachten worden ingezet. Het bedrijf won onlangs het mijnenbestrijdingcontract van de Belgische Marine in het kader van het consortium Naval Group en ECA Group: Belgium Naval and Robotics. Bij het contract, ter waarde van bijna twee miljard euro, zijn talrijke Belgische bedrijven als partner of leverancier betrokken. Door beide bedrijven werden Belgische filialen opgezet om deze zaak te behartigen.

 

Met die onderwater-, bovenwater- en vliegende drones kan efficiënter op zoek worden gegaan naar plaatsen in zee waar mijnen liggen, om ze nadien op afstand onschadelijk te maken. Het moederschip kan zelf buiten het mijnenveld blijven waardoor de bemanning op veilige afstand blijft en veel minder risico loopt. De manier van mijnenjagen zal dus met deze technologie drastisch veranderen en veiliger worden voor de mariniers en hun schepen. In het bedrijf komt ook een kennis- en technologiecentrum waar nieuwe concepten kunnen worden ontwikkeld.

Nieuwe werkgever in Oostende

Het nieuwe gebouw van ECA Group komt langs de Sloepenlaan in Oostende, op het terrein van de voormalige Beliard-scheepsbouwsite. Met de Haven Oostende is een concessieovereenkomst gesloten voor een periode van 30 jaar. Het gaat om een investering van ruim 14 miljoen euro. ECA Group wil er 70 mensen tewerkstellen. Het gebouw in Oostende moet begin 2022 operationeel zijn en gaat in de loop van 2021 op zoek naar arbeiders, technici, ingenieurs en bedienden.

 

 
print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren