Zoeken
 
 

ABISS: Eerste technologiebeurs na corona


9 september 2020
De eerste technologiebeurs sinds de uitbraak van de coronacrisis komt steeds dichterbij. Op 8 oktober opent de ABISS netwerkbeurs haar deuren in Kortrijk XPO. Digitalisering en smart factory staan centraal. Na maanden van beursstilte, lijkt de maakindustrie storm te lopen voor een fysiek treffen met leveranciers, collega’s en experts.
Van beursmoeheid kan geen sprake zijn in de maakindustrie. Corona trok een streep door een rits aan beurzen en netwerkevents in de Benelux, zoals ESEF, TechniShow, Pumps & Valves en talloze andere maaktechnologiebeurzen. ‘Wij zijn harder geraakt dan welke andere sector', zegt Karl D'haveloose, CEO van beursorganisator Industrialfairs, verantwoordelijk voor ABISS. Industrialfairs kende dit jaar nog een record aantal bezoekers tijdens prototyping-MNE in XPO Kortrijk. Daarna gooide corona roet in het eten.

Sinds 1 september zijn beurzen - onder strikte veiligheidsvoorwaarden - weer toegestaan. Volgens experts spelen ze een belangrijke rol in de economie. Ze brengen gemeenschappen samen en vormen zo een krachtige motor voor de economie. Exhibition Manager van ABISS2020, Sven Mollie is het hier roerend mee eens. Mensen in de industrie staan volgens hem te springen om fysiek in contact te treden met klanten, leveranciers en collega's.

Fysiek contact als grote winnaar

‘Geen enkel digitaal platform en online streaming event slaagt er in om mensen, van nature sociale kuddedieren, gelijkwaardig te inspireren als fysieke bijeenkomsten', stelt hij. Het bewijs voor deze stelling wordt volgens hem geleverd door de aanmeldingen bij ABISS. Behalve een fysiek bezoek aan de beurs, kunnen geïnteresseerden ook digitaal kennis maken met de exposanten en de expert classes zijn zelfs life te volgen. ‘Sinds de registratie recent van start ging, koos maar liefst 96 procent van de geïnteresseerden voor een fysiek bezoek aan het netwerkevent.'

De exposerende bedrijven op de ABISS netwerkbeurs in Kortrijk bieden oplossingen op het gebied van slimme, veilige software, apps en oplossingen voor kritische processen en afdelingen binnen de waardeketen van de fabriek van de toekomst. Zo worden bijvoorbeeld apps, api's en dashboards getoond die efficiency, KPI's en OEE in alle geledingen van een bedrijf visualiseren en digitaliseren. Er is daarnaast bijvoorbeeld ook aanbod op gebied van Machine learning, AI en Big Data & Analytics.

Benchmarken van digitaliseringsproces

Anders dan maaktechnologiebeurzen zoals Machineering ,Indumation.be en Prototyping-MNE staat tijdens ABISS het hele digitaliseringsproces centraal, vertelt D'Haveloose. ‘Bezoekers zijn type C-levels en afdelingshoofden uit alle productiebedrijven van België met beslissingsbevoegdheid, en concrete plannen om bepaalde afdelingen of de volledige organisatie te digitaliseren. In plaats van een maaktechnologiebeurs te maken met een beetje digitalisering, kom je hier op een digitaliseringsevent, met antwoorden voor alle industrieën.'

De beursruimte is opgedeeld in drie specifieke thema's: industry of things, intelligence of things en security of things. Volgens dezelfde themaverdeling wordt tijdens het event een programma aan expert classes georganiseerd. Hier kunnen beursbezoekers hun digitaliseringsproces aan de hand van praktijkvoorbeelden aftoetsen. Zo vertelt Vandemoortele, met een margarinefabriek in Izegem over de succesvolle automatisering van het productieproces.

ABISS kent sterke groei

ABISS kende de afgelopen jaren een sterke groei. Gestart in 2016 met 32 exposanten en 246 deelnemers, noteerde het netwerkevent vier edities later in 2019 in totaal 68 exposanten en 1048 bezoekers. Tijdens voorgaande editie waren machinebouwers en metaalbewerkers ook al bovengemiddeld vertegenwoordigd. Dit jaar is het aantal bezoekers door corona beperkt tot 800 en gelden een rits aan corona veiligheidsmaatregelen, waaronder het dragen van een mondkapje en het houden van anderhalve meter afstand.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren