Zoeken
 
 

Hoe 'coronaproof' is uw bedrijf?


Brussel, 2 september 2020
Hoe graag we het ook willen, voorlopig lijken we nog niet klaar te zijn met het coronavirus. Om die reden heeft Agoria een nieuwe tool ontwikkelt die kijkt hoe 'coronaproof' een bedrijf is.
Past uw onderneming nog steeds de juiste afstands- en hygiënemaatregelen toe? Overlegt u correct met de interne overlegorganen? Krijgen ook bezoekers en aannemers voldoende informatie?

Dat zijn enkele vragen die worden beantwoord in Agoria's nieuwe CIRS-tool (Covid Industrie Risk Scan). Dit is een digitale checklist die ondernemers helpt om op gestructureerde wijze alle maatregelen te nemen die verplicht en/of aangewezen zijn om ook tijdens uitbraken van het coronavirus veilig te kunnen werken in een bedrijf. De tool kan worden gebruikt om na te gaan hoe ‘coronaproof' een bedrijf vandaag al is, maar ook als handleiding om snel nog meer slimme beschermingsmaatregelen te nemen. De aanpak en inhoud werden besproken met de Economic Risk Management Group (ERMG).

Veilig aan het werk

De CIRS-tool is gebaseerd op de generieke gids ‘Veilig aan het werk' van de sociale partners van de Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het Werk, de beleidscel van de Minister van Werk en experten van de FOD Werkgelegenheid.

Deze generieke gids, die beschikbaar is op de website van de FOD Werkgelegenheid , bevat een resem praktische maatregelen en tips om uw onderneming maximaal te beschermen tegen het besmettingsgevaar van het coronavirus, gerangschikt volgens de chronologie van een typische werkdag: van bij het vertrek 's ochtends thuis tot bij de terugkeer ‘s avonds na het werk.

Een andere inspiratiebron voor de CIRS-tool was de handleiding met goede praktijken tegen het coronavirus die Agoria eerder dit jaar publiceerde als aanvulling op de generieke gids.

Hoe werkt het?

In de CIRS-tool werd de inhoud van de generieke gids en de handleiding goede praktijken vertaald naar 124 concrete vragen, die samen de toestand in een bedrijf in kaart brengen. De lijst bevat zowel vragen die een verplichting inhouden, als een aantal aanvullende vragen die een onderneming op weg kunnen zetten naar een meer uitgesproken aanpak.

 

Op basis van de antwoorden krijgt een bedrijf een label en een score. Het label, gebaseerd op de antwoorden op de verplichte vragen, geeft de actuele status van het bedrijf aan. De score, het resultaat van de antwoorden op de aanvullende vragen, geeft aan hoe goed het bedrijf voorbereid is op een eventuele volgende golf.

De tool is hier te vinden. 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren