Zoeken
 
 

Coronacrisis zorgt voor lagere prijzen bij bouwbedrijven


2 september 2020
Net als een hoop andere sectoren heeft de bouw te lijden onder de coronacrisis. Bouwprojecten behoeven vaak flinke investeringen, die bedrijven nu liever nog even uitstellen. Met minder werk betekent dit meer concurrentie. Om toch een opdracht binnen te slepen verlagen bouwbedrijven hun offertes.
Dat concludeert De Tijd na een rondvraag bij diverse bouwbedrijven. Offertes zouden soms vijf tot tien procent lager liggen dan voor het begin van de coronacrisis. In Nederland gaat het zelfs al om vijftien procent. De lage prijzen manifesteren zich met name bij overheidsopdracten en de niet-woningbouw. Ook worden orders binnengehaald in andere gebieden dan gebruikelijk. Waar bouwbedrijven zich vroeger met name richten op de grote projecten, worden kleinere opdrachten nu ineens ook interessant.

Er komen nu belangrijke maanden aan voor de bouwsector. Tussen 15 augustus en 15 november worden de meeste openbare aanbestedingen gedaan. De hoop is dat lokale overheden niet te veel willen besparen op investeringen. Overigens zijn er ook bedrijven die begin dit jaar al een goed gevuld orderboek hadden, waardoor zij deze tijd zonder al te veel zorgen doorkomen. Zo lijkt de klassieke woningbouw niet vatbaar voor de prijsstijgingen, doordat er vaak sprake is van langetermijncontracten. Ook zijn er de afgelopen tijd veel bouwvergunningen afgeleverd.
 
print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren