Zoeken
 
 

Metaalvakbond intensiveert samenwerking transportvakbond


Brussel, 29 juli 2020
ABVV-Metaal en transportvakbond BTB bundelen de krachten. Beide organisaties zijn autonome beroepssectoren binnen de socialistische vakbond ABVV.
‘De wereld verandert snel: globalisering, populisme, digitalisering, automatisering en verrechtsing stellen de vakbonden voor belangrijke uitdagingen. Om hieraan het hoofd te bieden is samenwerken onder gelijkgezinden van het allergrootste belang. Om die reden hebben BTB-ABVV en ABVV-Metaal beslist om hun krachten te bundelen', verklaren de organisaties in een persbericht.

De besturen van BTB en ABVV-Metaal hebben unaniem hun goedkeuring over het samenwerkingsakkoord uitgesproken. De organisaties benadrukken dat ze door samenwerking hun stem beter kunnen laten horen, zowel extern als binnen de ABVV intern. Door de samenwerking meent men ook kosten te kunnen besparen.

Het wachten is nu op de officiële ondertekening van het akkoord, vermoedelijk na de vakantieperiode. Daarna wordt het akkoord online geplaatst ter inzage.

ABVV-Metaal vertegenwoordigt arbeiders uit de verschillende metaalsectoren en telt 52.849 leden. BTB-ABVV vertegenwoordigt werknemers in de transportsector en telt 78.781 leden. Volgens de organisaties bestaat er volop synergie tussen de verschillende centrales. ‘Metallo's bouwen de schepen, containers, vrachtwagens en bussen waar mee transportarbeiders werken, dat schept vertrouwen en smeedt een stevige band', klinkt het in het persbericht.

Metaalvakbond intensiveert samenwerking transportvakbond'
Frank Moreels (links, voorzitter BTB) en Georges De Batselier (voorzitter ABVV-Metaal) enzijn beide content met de samenwerking tussen de vakcentrales binnen het socialistische ABVV.
1/1
 
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren