Zoeken
 
 

Industrya: investeringsfonds voor start-ups en scale-ups


1 juli 2020
John Cockerill lanceert een investeringsfonds van 42 miljoen euro met een incubator en accelerator voor start-ups en scale-ups, ten dienste van industriële transformatie. Andere betrokken partijen zijn de FPIM, de SRIW & W.IN.G, Noshaq en LRM.

Dat meldt Agoria. Industrya wordt gekapitaliseerd voor 42 miljoen euro, waarvan 22 miljoen wordt bijgedragen door John Cockerill en 20 miljoen door de andere partners (elk 5 miljoen euro). Het doel: investeren in gedurfde, innovatieve start-ups en scale-ups die vorm willen geven aan de industrie en de wereld van morgen.

 

Industrya onderscheidt zich door zijn positionering: het is namelijk een van de enige investeringsfondsen in Europa die naast investeringen en participaties in start-ups en scale-ups ook hands-on-ondersteuningsprogramma's op maat aanbiedt. Via zijn oprichters biedt Industrya deze start-ups en scale-ups toegang tot een nationaal en internationaal netwerk van expertise en geavanceerde technologieën, en tot industriële markten en ecosystemen. Zo krijgen ze de kans industriële en financiële klanten en partners te ontmoeten en samenwerkingen op te zetten. Op een zeer pragmatische manier biedt Industrya de start-ups en scale-ups die het begeleidt ook huisvesting en coworkingplekken aan bij de incubatoren of acceleratoren van z'n partners, in Luik, Genk, Brussel of Parijs.

 

Industrya ondersteunt en investeert in B2B- of B2B2C-start-ups en -scale-ups met een sterk
groeipotentieel op nationale en internationale markten, die actief zijn in de sectoren van de
energietransitie, Industrie 4.0, smart manufacturing en nieuwe materialen of die strategische oplossingen bieden voor de ontwikkeling van Industrie 4.0, zowel op Belgisch als op Europees niveau.

 

Industrya is vanaf vandaag operationeel. Start-ups en scale-ups die van zijn diensten willen
gebruikmaken, kunnen zich kenbaar maken op de website: www.industrya.com.

 

Jean-Luc Maurange, CEO van John Cockerill: 'Met Industrya vult John Cockerill zijn innovatiecapaciteit aan: aan de ene kant breidt Industrya ons interne Innovation Lab uit, waardoor onze medewerkers hun ondernemersambities ook buiten de perimeter van John Cockerill kunnen ontwikkelen. Aan de andere kant positioneert Industrya John Cockerill binnen Corporate Venture en ondersteunt het start-ups die, net als John Cockerill, antwoorden willen bieden op de behoeften van onze tijd.'

 
print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren