Zoeken
 
 

Voka gaat 8.000 ondernemers begeleiden


Brussel, 30 juni 2020
Dankzij het ‘programma ondernemerschap’ zal Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, de komende vier jaar zeker 8.000 ondernemers begeleiden in alle levensfases van hun bedrijf.
'We danken het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO), minister van Economie en Werk Crevits en de Vlaamse regering voor de goedkeuring vandaag en het vertrouwen voor de volgende vier jaar', zegt gedelegeerd bestuurder Hans Maertens. 'Voka is al jarenlang trouwe partner om meer en ambitieuzer ondernemerschap in Vlaanderen te stimuleren. De volgende jaren richten we ons hierbij nog meer op internationaal ondernemen en digitalisering.'

Voka krijgt groen licht om via het ‘programma ondernemerschap' ook de komende jaren weer heel wat ondernemingen te begeleiden in al hun levensfases. Van prestart, start en groei, tot overdracht en overname. Maar ook om hen bij te staan bij de belangrijkste uitdagingen en ontwikkelingen als snelle groei, financiering, innovatie, digitalisering en internationaal ondernemen. 'We zijn tevreden en trots op het vertrouwen dat VLAIO, minister Crevits en de Vlaamse regering met hun goedkeuring in Voka stellen', zegt Maertens. 'We hebben als partner de voorbije jaren al heel wat ondernemers mogen begeleiden en doen bloeien. Hiermee gaan we er met onze volle inzet nog eens 4 jaar tegenaan om het ondernemerschap in Vlaanderen verder te doen groeien. In deze moeilijke corona-tijden zal het meer dan nodig zijn.'

Naast Bryo (het netwerk van Voka voor startende ondernemers) en Plato (hét lerend netwerk van Voka) zal hierbij nog meer op internationaal ondernemen en digitalisering worden ingezet. Zo lanceerde Voka Mercurio, een begeleidingsprogramma dat focust op ondernemers met internationale ambities. 'Voor de Vlaamse post corona-economie zijn internationaal actieve bedrijven immers van levensbelang. Want Vlaanderen is een echte exportkampioen en maar liefst dertig procent van de jobs in ons land hangen af van de uitvoer', weet Maertens.

Digitalisering en internationaal ondernemen

Bij Mercurio kunnen bedrijven terecht met al hun vragen over marktverkenning, strategie, export en import, investeringen. Naast haar eigen expertise mobiliseert Voka voor Mercurio ook de ‘Global Ambassadors'. Dit zijn ondernemers met bakken internationale ervaring die bedrijven inspireren bij de uitbouw van hun eigen internationaal verhaal. Voor een maximale internationale dienstverlening blijft Voka ook in de toekomst samenwerken met partners als Flanders Investment & Trade (FIT).

 

'Er is heel wat ondernemerschap in Vlaanderen, en dankzij het programma ondernemerschap kunnen we dat ook de komende jaren weer de nodige vleugels geven. Over 4 jaar zullen we meer dan 8.000 ondernemingen begeleid en geprofessionaliseerd hebben', besluit Maertens.

Voka gaat 8.000 ondernemers begeleiden'
Dankzij het ‘programma ondernemerschap’ zal Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, de komende vier jaar zeker 8.000 ondernemers begeleiden in alle levensfases van hun bedrijf.
1/1
 
 
print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren