Zoeken
 
 

Engels Group bouwt nieuw distributiecentrum in Malle


Malle, 23 juni 2020
Op het industrieterrein van Malle en op een oppervlakte van 70.000 m² komt in 2022 het nieuwe distributiecentrum van waaruit de goederen en producten van de 3 businessunits van Engels Group worden verdeeld, zijnde Thermo Comfort (HVAC), Engels Surfaces (solid surface specialist) en Engels Electro Groothandel.
Dankzij scanning en screening van de goederen zal de sortering en levering op aangepaste wijze gebeuren tot in de bestelwagens en vrachtwagens. Het nieuwe distributiesysteem zal een directe en vlotte levering van de lopende bestellingen faciliteren.

Het familiebedrijf Engels Group verlaat na negentig jaar de Paardenmarkt te Antwerpen. 'Door de bouw van dit distributiecentrum spelen we verder in op de ontwikkeling en groei van ons familiebedrijf', zegt Jan Engels, één van de bestuurders van de Engels Group. 'Het project vormt meteen een mooie doorstart voor de vierde generatie in het familiebedrijf.

Momenteel is Engels Group een flinke kmo met zeventig medewerkers en een geconsolideerde omzet van 31 miljoen euro in 2019. In dat jaar steeg ook de volumegroei van de divisie Thermo Comfort met liefst twintig procent. Over het hele coronajaar 2020 verwacht Engels Group een stabilisering qua omzet, dankzij en vierde divisie die is opgericht naar aanleiding van de coronacrisis, namelijk Engels Health Care. Deze divisie spitst zich toe op gezondheid met onder andere mondmaskers en UVC-lampen. De broers Marc Engels en Jan Engels hopen alvast dat de economische groei zich herpakt tegen 2022 zodat de vierde generatie met Thomas Engels en Catherine Engels het bedrijf verder kan ontplooien.
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren