Zoeken
 
 

Twee maakbedrijven werken mee aan volgende bemande maanvlucht


België , 17 juni 2020
Sonaca en Celestia Antwerp hebben onderdelen geleverd aan de ontwikkeling van de Orion-capsule, waarmee de mens opnieuw voet op de maan wil gaan zetten.

Orion is de ruimtecapsule die NASA bij het Amerikaanse Lockheed Martin heeft besteld voor toekomstige bemande vluchten. Ook het Europees Ruimtevaartagentschap (ESA) is betrokken bij het project, de Artemis-missie. De Orion-capsule bestaat uit twee modules: een servicemodule, die ondersteuning biedt aan de tweede module, waarin de bemanning wordt ondergebracht.

Celestia Antwerp werd gekozen voor het ontwerp, de industrialisatie en de fabricage van de vermogensgerelateerde testapparatuur. ‘Celestia Antwerp is erg trots betrokken te zijn bij een van de meest ambitieuze projecten van de ESA van de afgelopen jaren. Naast de technische uitdagingen waren er ook verschillende programmatische uitdagingen aangezien het gaat om een samenwerking tussen de ESA en NASA', zegt Guy Van Dijck, General Manager van Celestia Antwerp.

 

Sonaca al jaren sterk in onderdelen ruimtevaart

Het andere Belgische bedrijf dat een bijdrage leverde aan het prestigieuze project is Sonaca uit Gosselies. Sonaca, dat al jaren structuren voor satellieten en ruimtevaartapparatuur produceert, ontwierp en fabriceerde de Tank Bulkhead. Dat is een groot metalen onderdeel (in aluminium) met een diameter van 4,5 m dat zich tussen de twee capsulemodules bevindt. Die Tank Bulkhead bestaat uit twee halvemaanvormige elementen die zullen worden geassembleerd tot wat een centraal onderdeel is van de structuur van de Orion-capsule.

 

Het gezamelijke ESA en NASA project loopt al jaren, maar kwam recentelijk in de belangstelling na de lancering van de SpaceX. Volgens planning moet Orion in 2024 vier astronauten, waaronder een vrouw, op de maan brengen.

 

www.sonaca.com

celestia.space

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren