Zoeken
 
 

Ontslagen bij tandwielbouwers VCST en BMT Aerospace


Sint-Truiden/Oostkamp, 10 juni 2020
VCST Industrial Products, dat tandwielen en andere auto-onderdelen maakt, wil 171 van de 427 banen schrappen. Dat meldt het bedrijf uit Sint-Truiden in een persbericht. Ook BMT Aerospace uit Oostkamp kondigt ontslagen aan.
De directies van VCST Industrial Products en dochterbedrijf STC willen de activiteiten in Sint-Truiden terugschroeven en inzetten op automatisering en digitalisering, in een poging om de ondernemingen weer winstgevend te maken. VCST maakt onder andere onderdelen voor Volkswagen, Ford en DAF.

In het persbericht verwijst het bedrijf naar de afgenomen volumes, ‘die mede veroorzaakt worden door het feit dat het traditioneel wagenbezit aan het veranderen is'. Dalende volumes gekoppeld aan de evolutie in de elektrische aandrijftechnologie hebben een negatieve impact op de productie van tandwielen, klinkt het. De coronacrisis heeft deze evolutie vaar verluidt versterkt.

Gekelderde vraag door instorten luchtvaart

VCST en STC maken deel uit van de BMT Group, waar ook BMT Aerospace onder valt. Ook bij dit bedrijf, dat tandwielen voor de luchtvaartindustrie maakt, staan banen op de tocht. De ineenstorting van de mondiale luchtvaart heeft geresulteerd in een sterke daling van de vraag, maakt het bedrijf bekend.

BMT Aerospace heeft haar hoofdkantoor in Oostkamp, maar runt daarnaast ook nog fabrieken in Roemenië en in de Verenigde Staten. Volgens de laatste berichten zijn 105 van de 641 mondiale jobs bedreigt. In Oostkamp zou het gaan om 9 van de 121 banen.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren