Zoeken
 
 

Agoria lanceert tool voor digitalisering bedrijven


27 mei 2020
Technologiefederatie Agoria heeft vandaag een tool gelanceerd om bedrijven te helpen bij hun digitalisering.
Dat gebeurde tijdens een online persconferentie met Vlaamse, Waalse en Brusselse ministers, die gezamenlijk het DigiCoach project steunen.

Het DigiCoach programma stelt bedrijven in staat om door de vele digitale bomen het bos te zien en om gemakkelijker de weg te vinden naar de honderden Belgische leveranciers van digitale oplossingen. Het programma heeft ook aandacht voor de competenties van de medewerkers die cruciaal zijn om digitalisering door te voeren.

DigiCoach bevat een aantal toepassingen die gratis ter beschikking worden gesteld voor Belgische bedrijven. Eén van de toepassingen is DigiScan, een feedback tool voor een digitaal ontwikkelingstraject. Het geeft bedrijven een kader om zichzelf te evalueren op het vlak van digitale transformatie met aandacht voor innovatie, zakenprioriteiten, het digitaliseren van de bedrijfsprocessen en de digitale cultuur in een bedrijf. De toepassing DigiConnect moet helpen om op een gestructureerde manier de weg te vinden naar leveranciers van digitale technologie, infrastructuur, data gedreven toepassingen en allerhande digitale oplossingen.

Coronacrisis brengt aandacht digitalisering in een stroomversnelling

Volgens Agoria is digitalisering een belangrijk instrument om te herstellen van de economische gevolgen van de coronacrisis. De technologiefederatie meent dat de pandemie en recessie de geesten rijp heeft gemaakt om digitalisering versneld door te voeren. ‘In de afgelopen maanden werd het extra duidelijk hoe belangrijk digitale technologie is om de economische activiteit in stand te houden, om te kunnen samenwerken en in contact te blijven met klanten', vertelt Danny Goderis, manager Digitaal bij Agoria.

Agoria stelt dat het internetgebruik dat laatste maanden met vijftig procent steeg. Bedrijven vergaderen online en bieden digitale leertrajecten aan. ‘Maar digitalisering is meer dan dat', zegt Goderis. ‘Het gaat ook over innovatie met klanten en efficiënt werken. Het potentieel in ons land is enorm en een versnelling van de digitale economie is een hoeksteen in elk toekomstgericht relanceplan.‘

Hilde Crevits die als Vlaams Minister van Economie en Innovatie vandaag aanwezig was bij de lancering van Digicoach, sluit zich daarbij aan. ‘Het economische herstel na de coronacrisis zal onherroepelijk gepaard gaan met een digitale versnelling. Dankzij allerlei digitale toepassingen kan de productiviteit van bedrijven verbeteren en kunnen ze sterker en competitiever uit de crisis komen.' Crevits geeft aan dat de Vlaamse overheid het gebruik van het programma gaat stimuleren.
 
print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren