Zoeken
 
 

Indumation schuift jaartje door


Kortrijk, 20 mei 2020
Beursorganisator Industrialfairs heeft samen met de belangrijkste technologiebedrijven, vertegenwoordigd binnen de federaties Agoria en Indumotion, besloten om de beurzen Indumation.be en Indumation Network Event te verplaatsen.
Een aantal technologiebedrijven gaven aan dat de geplande datum van Indumation.be 2021, namelijk begin februari, te vroeg kwam om optimaal van de heropleving van de conjunctuur in het post-coronatijdperk te kunnen genieten. Verder benadrukken zij dat een deelname aan een vakbeurs als Indumation.be niet alleen grote budgettaire inspanningen, maar ook een grondige, lange voorbereiding vergt. Bovendien brengt Indumation.be meer dan 10.000 bezoekers en 1.200 standmedewerkers bij elkaar, op het moment is het maar de vraag of dat in februari al weer mogelijk is. Om Indumation.be verder succesvol te laten groeien, moeten alle criteria perfect samenvallen, dus ook de timing, stellen de bedrijven.

Het feit dat Indumation.be en Machineering qua timing eveneens heel snel op elkaar volgen - voor veel exposanten in hetzelfde boekjaar - versterkte het idee om deze lange-termijnbeslissing te nemen, in het belang van zowel de markt, de exposanten, de bezoekers als de toekomstgerichte configuratie van de vijf  beurzen van Industrialfairs, aldus de organisator.

2022

Concreet betekent dit dat de 6e editie van Indumation.be verschuift naar 2, 3 en 4 februari 2022. Bij de exposanten en bezoekers is er echter wel vraag naar een kleinschaliger automatiseringsevenement in de loop van 2021. Daarom organiseert Industrialfairs op 4 maart 2021 een speciale editie van Indumation Network Event XL. Het concept, namelijk een 1-dags VIP-event met een strikt beperkt, hoogkwalitatief bezoekerspubliek, blijft behouden, maar als locatie wordt er ditmaal voor Kortrijk Xpo geopteerd. Heel wat exposanten maakten al hard dat ze zullen deelnemen aan deze XL-editie. Door de kleinschalige insteek staat volgens Industrialfairs nu al vast dat dit event Covid-19-compliant zal zijn.

De beurs Machineering2021, die enkele weken later meer bepaald op 24, 25 en 26 maart plaatsvindt, en met een kleinere spoeling van 6.000 bezoekers over 3 dagen, komt hierdoor volledig tot haar recht als dé Belgisch vakbeurs voor geavanceerde engineering- en maaktechnologie.

Door deze herschikking vinden de tweejaarlijkse netwerkevents INE en Prototyping MNE nu elk ook in een ander jaar plaats, wat door de sector als positief ervaren wordt. ABISS, de jaarlijkse netwerksummit voor de gedigitaliseerde industrie, behoudt haar datum en periodiciteit: afspraak dus op 8 oktober 2020 in Kortrijk Xpo voor de volgende editie.
 
print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren