Zoeken
 
 

Mega drukvat op transport naar Rusland


Geel, 20 mei 2020
Auteur:
Jerom Rozendaal
Vanuit de werkplaatsen van Coek Engineering in Geel is deze week een megadrukvat van 955 ton op transport gestuurd naar Rusland. De productie nam twee jaar in beslag.
Bestemming van het drukvat, dat vijftig meter lang is en een diameter kent van zes meter, is een fabriek van de Russische mijnbouwgroep Polymetal in Amursk, in Oost-Rusland. Het mijnbouwbedrijf bestelde het expansievat in 2017, waarna het in 2018 pas in productie ging.

‘Het duurde een aantal maanden voordat alle materialen in huis waren', verklaart Ilse Vanlommel, voorzitter van de group Coek. Als basismateriaal werden metalen platen bekleed met titanium gebruikt. Vooral het ‘cladden' van titanium op staal kost volgens Vanlommel veel tijd.

Het drukvat wordt gebruikt om goudpartikels los te weken van ertsen, zogenaamde refractory ores. Door de erts bloot te stellen aan hoge temperaturen en druk laat het goud op den duur los. Door het gebruik van titanium aan de binnenkant wordt corrosie tegengegaan.

coekFoto: Coek Engineering

30.000 manuren

De productie van titanium beklede apparaten behoort tot de specialiteiten van Coek, waar 120 man op de loonlijst staat. Zij bedient daarmee een nichemarkt in en heeft vooral afzet in Azië, ook bij chemische bedrijven.

Volgens Vanlommel is het drukvat de grootste in zijn soort en de eerste met een titanium bekleding. Aan het gevaarte werd 30.000 manuren gewerkt. Ongeveer vijftien personen in de productie waren erbij betrokken. Voor de productie hoefden geen nieuwe machines worden aangeschaft, en werden onder andere plasmasnijders, walsmachine en plooi- en kantbanken ingezet. Ook werd er nog materiaal aangeleverd door Nederlandse en Duitse bedrijven. Prijskaartje aan de drukvat: meer dan tien miljoen euro. Het transport neemt vijftig dagen in beslag.

Mega drukvat op transport naar Rusland'
Megadrukvat van Coek Engineering is deze week op transport gegaan naar Rusland. Aan het gevaarte van 955 ton werd 2 jaar gewerkt. (Foto: Coek Engineering)
1/1
 
 
print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren