Zoeken
 
 

Melotte neemt tijdens coronacrisis rondslijpmachine in gebruik


Zonhoven, 20 mei 2020
Gereedschapsmakerij Melotte uit Zonhoven heeft tijdens de coronacrisis een nieuwe rondslijpmachine in gebruik genomen.
De Studer S41 met volautomatische belading biedt Melotte, die al rondslijpmachines in gebruik had, de mogelijkheid haar portfolio uit te breiden. ‘We kunnen nu bijvoorbeeld nokkenassen slijpen en kleine series volautomatisch afwerken', zegt directeur Peter Perremans.

De aankoop van de machine past ook in de automatiseringsstrategie van Melotte. ‘Wij zijn aan het kijken welke producten we volautomatisch kunnen afwerken waardoor we naar een systeem kunnen gaan waarbij één operator meerdere machines kan bemannen', legt Perremans uit. Daarbij moet gedacht worden aan producten die in series van 50 tot 100 stuks geproduceerd worden en regelmatig terugkeren.

Melotte, van origine matrijzenbouwer, maakt hoogprecisiecomponenten in moeilijk bewerkbare materialen. Het gaat daarbij veelal om gereedschappen, die gebruikt worden om producten te maken. De producten worden per stuk of in kleine oplages gemaakt.

Coronacrisis wordt gevoeld

Het bedrijf uit Limburg begint de eerste hinder van de coronacrisis te ondervinden. ‘Veel van deze producten zijn investeringsgoederen en juist deze investeringen staan in deze tijd onder druk', zegt Perremans die recent voor het eerst een aantal medewerkers op tijdelijke werkloosheid moest zetten. Perremans: ‘Bedrijven in de petrochemische industrie hebben wegens de coronacrisis hun traditionele voorjaars shut down, waarbij onderdelen eventueel vervangen worden, uitgesteld tot het najaar. Dit betekent dat hier geen opdrachten uitrollen.'

De directeur heeft goede hoop dat de economische situatie bijtrekt en dat uitgestelde orders weer geplaatst worden. Tot dan toe kan het maakbedrijf met 45 medewerkers, de rustigere periode gebruiken om de rondslijpmachine in te passen in haar werkproces.

Melotte neemt tijdens coronacrisis rondslijpmachine in gebruik'
Met de Studer S41 rondslijpmachine met volautomatische belading kan Melotte haar portfolio uitbreiden en minder arbeidsintensief werken. (Foto: Melotte)
1/1
 
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren