Zoeken
 
 

Leidt corona tot automatisering in maakindustrie?


Gent, 10 april 2020
Het coronavirus treft ook de maakindustrie. Maar is het enkel slecht nieuws, of biedt het ook mogelijkheden? Kan massale automatisering een oplossing bieden?
Professor Johannes Cottyn van de masteropleiding machine- en productieautomatisering aan de UGent Campus Kortrijk zocht het uit. In 2008 gebruikten de bedrijven volgens Cottyn de crisis om te innoveren, wat deze bedrijven een voorsprong gaf op de rest. Ook nu ziet hij mogelijkheden voor bedrijven om een sterkere positie aan te meten. Het is goed omte kijken of taken uit het productieproces kostenefficiënt geautomatiseerd kunnen worden. Sommige taken kunnen wellicht vanaf afstand plaatsvinden, anderen misschien door robots worden aangeleerd.

Cottyn vraagt zich af of bedrijven met een hoge graad van automatisering beter bestand zijn tegen een crisis. Op korte termijn is dit wel het geval, omdat er minder afhankelijkheid is van mensen. Maar bij een dalende vraag zal alsnog de productie moeten worden verlaagd. Ook speelt momenteel het probleem van de beperkte materiaaltoelevering, bij een laag voorraadniveau kun je als bedrijf dan alsnog niet doorgaan. Ook kan het onderhoud van machines door specialisten in deze tijden wellicht niet doorgaan.
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren