Zoeken
 
 

Weefmachineproducent Picanol staakt productie grotendeels


Ieper, 24 maart 2020
De lijst van Belgische maakbedrijven die de deuren sluiten wegens het coronavirus blijft stijgen. Maandag is daar weefmachineproducent Picanol bijgekomen.
In een persbericht laat het bedrijf weten dat er tijdelijke werkloosheid door overmacht is aangevraagd voor het gros van de 1.500 medewerkers in de fabriek in Ieper. Een kleine honderd fabrieksarbeiders van kleinere afdelingen bewaken het fort. 'We hebben nog een aantal klanten die aan het werk zijn en die stukken nodig hebben', zegt een woordvoerder van het bedrijf. Het gaat daarbij om OEM-klanten (original equipment manufacturer).

Fabrieken in China en Roemenië sluiten niet

Picanol laat nog weten een uitgebreide reeks gezondheids- en veiligheidsinitiatieven te hebben genomen om zijn werknemers en anderen te beschermen tegen de ziekte, zoals extra maatregelen rond handhygiëne en het bewaren van voldoende afstand in de fabriek.

Op basis van de huidige omstandigheden rondom de coronapandemie verwacht het bedrijf dat het enige tijd kan duren voordat de productieactiviteiten weer volledig opgestart worden. De fabrieken van Picanol in China en Roemenië blijven voorlopig wel operationeel.

De weefmachineproducent kent een zeer ongelukkige start van het jaar. Voor de coronacrisis werd het bedrijf getroffen door een cyberattack, waardoor de productie enkele weken stil viel en er ook tijdelijke werkloosheid voor de werknemers werd aangevraagd.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren